Karadenizliler şenliğine 18 il katıldı

Antalya'de Çorum'un da temsil edildiği 18 ilin katılımıyla Karadenizliler Şenliğ idüzenlendi.

30 Nisan 2019 Salı 00:51
Karadenizliler şenliğine 18 il katıldı

Karadeniz kültürünün tanıtılması, birlik ve beraberliğin artırılması amaçlanarak 2009 yılında kurulan ve 2019 yılında kuruluşunun 10. yılını kutlamakta olan Antalya Karadenizliler Derneği (ANTKARDER), Döşemealtı mesire alanında 10.’cu Yayla Şenliği düzenledi.

Karadeniz Bölgesi illeri olan Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize ve Artvin’in temsil edildiği Karadeniz Yayla Şenliği’ne yoğun katılım oldu. Karadenizli sanatçıların hareketli müzikleri eşliğinde yediden yetmişe herkes Horon çekti.

ANTKAR Derneği Başkanı Halis Ekşi, yaptığı konuşmada, “Her yıl daha büyük katılımla yayla şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim görevimiz Antalya’da Karadeniz’i, Karadeniz’de Antalya’yı tanıtarak ortak kültürümüzü yaşatmaktır.”dedi.

Şenlikte renkli  etkinlikler gerçekleştirilirken, programa AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, AK Parti Kepez ilçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Basın İlan Müdürü Nedim Engin ve çok sayıda yönetici ve öğrenci katıldı. Protokol konuşmaları ile AntKarDer’in bu büyük etkinlik için tebrik edildiği şenlikte coşku yüksekti. Yöresel yemekler, yöresel müzikler, yöresel oyunların yer aldığı şenlkte yöresel giysiler dikkat çekti. Karadeniz Bölgesi illerini oluşturan 18 ilin futbol takımlarının bayraklarının da yer aldığı şenlik alanında Trabzonspor formalı gençler Horon maharetlerini sergilediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165