‘Kararlıyız’ dedi, artık  tarih olacak

Çorum Belediyesi kentte kapsamlı dere ıslah çalışmasını başlatırken, Başkan Aşgın, “Kararlıyız. Sel, su baskını, taşkınlar bu şehirde tarih olacak.”dedi.

31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:24
‘Kararlıyız’ dedi, artık  tarih olacak

Çorum Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda, Çorum'un Bayat Gediği, Garantievler, Özgürevler ve Ahçılar bölgelerini kapsayan dere ıslah çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kararlıyız. Sel, su baskını, taşkınlar bu şehirde tarih olacak.”dedi.

İLK ISLAH SIKLIK VE ÇORUM BARAJI

DSİ tarafından ihalesi yapılan Çorum Merkez İlçe 1 Kısım Derelerinde (Sıklık Dereleri ve Çorum Barajı Mansabı) taşkın koruma çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda gerçekleşen çalışmalarda öncelikli olarak olası su taşkınlarına karşı önlem alınması amaçlanıyor.

İHALE BEDELİ 60 MİLYONA

İhale bedeli yaklaşık 60 Milyon TL olan Bayat Gediği, Garantievler, Özgürevler ve Ahçılar bölgelerini kapsayan dere ıslah çalışmaları Özgürevler bölgesinden başlatıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, proje ile dere yataklarını düzenleyerek taşkın riskini en aza indirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, su taşkınlarına karşı daha etkin bir önlem alınmış olacak ve bölge halkına daha güvenli bir yaşam alanı sunulacaktır.” dedi.

TAŞKINA KARŞI DİRENÇLİ YAPI

Çorum Belediyesi ve DSİ'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarının, Çorum için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, proje kapsamında taşkın koruma setleri, dere yataklarının temizlenmesi gibi çalışmalar yapılacağını kaydetti. Başkan Aşgın “Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, su taşkınlarına karşı dirençli bir altyapı oluşturmuş olacağız.” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 31.05.2023 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ELEKTRİK TEKNİSYENİSYENİ 2023-06-01 11:08:27

o araziler tarım arazisi ve çılgınca yapılaşma devam ediyor başkan. dere ıslahı iyi de yapılaşma konusunu bilemedim!

Avatar
Abdullah 2023-05-31 22:35:40

Bravo ! Kendi yaptığı değil Dsi bin yollardır yapmadığı işle övünmek!

banner165