Keşif bekleyen ilçe

Çorum'un Oğuzlar İlçesi su sporları ve eşsiz doğa manzarası ile adından sıkça söz ettirmeye başladı.

01 Ekim 2013 Salı 12:20
 Keşif bekleyen ilçe

Çorum'un Oğuzlar İlçesi su sporları ve eşsiz doğa manzarası ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Uyanık, "İlçemiz İç Anadolu Bölgesi'nin turizm ve dinlenme merkezi olacak. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Turizm cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Oğuzlar ilçesi son günlerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen konuklarına ev sahipliği yapıyor.

Obruk Barajı havzasında bulunan 6 bin 500 nüfuslu Oğuzlar ilçesine belediyenin hazırladığı proje ile yamaç paraşütü, şelaleler, barajın bazı koylarında organik ürünlerden oluşan kahvaltı mekanları oluşturuldu. Ayrıca hayvanat bahçesi, gezinti yolları yapıldı. Baraj, su sporları, balıkçılık, kıyı tesisleri ve piknik alanları gibi projelerle turizme açıldı. Obruk Barajı'ndaki su seviyesi her geçen gün yükselirken, 661 milyon metreküp su toplayan havzanın manzarası da görenleri kendine hayran bırakıyor. Çorum, Oğuzlar, İskilip ve çevre ilçelerde yaşayan çok sayıda vatandaş, hafta sonlarında baraj kenarına akın ederek hem piknik yapıyor hem de balık tutuyor.

İlçe Belediye Başkanı Ali Uyanık, "İlçemiz İç Anadolu Bölgesi'nin turizm ve dinlence merkezi olacak. Çorum'un Kazancı, Çorum'un dünyaya açılan bir penceresi olacak. Yürekten inanıyorum sadece iç turizme değil, dağlarıyla, suyuyla, havasıyla gerçekten tüm dünya turizmine hitap edebilecek konumda bir yer. Bu potansiyel burada var" dedi.

(DHA)




Son Güncelleme: 01.10.2013 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.