Kocaman yürekli çocukların projesi

Çorum’da sokak kedileri için karton kutudan ev yapan çocuklar, “Bir Pati Değil Bin Pati” projesini başlattı.

29 Ocak 2021 Cuma 15:17
Kocaman yürekli çocukların projesi

Çorum’da sokak kedileri için karton kutudan ev yapan çocuklar, karton kutunun kağıt toplayıcıları tarafından alınmasıyla birlikte bir proje geliştirdi.

Sokak kedilerinin barınması için “Bir Pati Değil Bin Pati” projesini yapan Sinem Şevval Yağbat ve arkadaşları Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan yardım istedi. Yaptıkları proje kapsamında Başkan Aşgın’dan kedi evi isteyen çocuklar için, Çorum Belediyesi tarafından semt parkına kedi evi kondu.

Bir köpeğin kediye saldırmasına şahit olduktan sonra başladı kocaman yürekli küçük Sinem’in hikayesi. Önce arkadaşlarıyla birlikte karton kutulardan yuvalar yaptılar. Bu yuvalar kağıt toplayıcıları tarafından alındı. Yenilerini yaptılar, onlar da alınınca Sinem bir proje geliştirdi ve bunu arkadaşlarıyla paylaştı. “Bir Pati Değil Bin Pati” adlı projenin amacı sokağın kedilerine barınacak bir yer, mama ve içecek su temin etmekti. Projesini Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a göndermesinin hemen ardından Çorum Belediyesi tarafından kediler için estetik, kullanışlı, besleme kapları olan bir kedi evi yapılarak Sinem’in ve arkadaşlarının evinin yakınındaki Buhara 5. Cadde Parkı'na yerleştirildi.

Belediye olarak sokak hayvanlarına ve yaban hayvanlarına yönelik besleme programları uyguladıkları ve rutin bir çalışmayla bunu devam ettirdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Böyle duyarlı yavrularımızı gördükçe insan duygulanıyor. Ecdadımızın sokağın hayvanı bakış açısını bu yavrularımızda görüyorum. Ecdat kuşlar ve sokak hayvanları için suluklar ve besleme yerleri yaparak onların aç kalmamasını sağlamış bugün de Sinem gibi yavrularımızın sokağın hayvanları için bir proje yapması ve onlarla dertlenmesi aynı şeyi ifade ediyor. O minik bedeninde kocaman yürek olan yavrularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi ve sokağın hayvanları için talepte bulunan herkesin Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmanın yapılacağını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2021-01-29 22:50:18

Kediler kendilerini güvende hissedecekleri yerde uyurlar.. köpek klübesinden bozma bir klübenin içinde hemde parkın orta yerinde kendilerini güvende hissederek yaşamazlar.. boşuna masraf etmeyin. Geçenlerde Fen Edebiyat Fakültesinin bahçesinde gördüm kedi evi.. etrafı tel örgülerle çevrilmiş, yerden yüksek bir ev yapmışlar.. içinde oyuncaklar mama kapları kedi yatakları vardı gayet güzel olmuş... kedilerde kullanıyorlardı.. bunuda belediye ve üniversite yapmış sanırım..

Avatar
Hüseyin Tığlı 2021-01-29 15:30:31

Güzel proje tebrikler. Ama köpelerin kedilere saldırmaması için kedi evlerinin girişleri çok büyük yapılmış.

Avatar
Akılsızca 2021-01-29 21:48:58

Güzel bişey yapalım demişler ama hayvan sevgisi ve bilgisi sıfır. Kedi evlerinin ağızları bir kedi girecek kadar küçük olur ve giriş kapıları yerden değil yüksekte olur.

Avatar
Sokak Kedisi 2021-01-30 02:09:15

Tolga kardeşimin dediği gibi. Köpeklerin tasallutu altında, park ortasında kedi yuvası olmaz, kediler hakkında hiç değilse YouTube'tan birkaç bilgilendirici video izleyip kapsamlı, kalıcı bir proje üretelim Çorum Belediyesi olarak. Başkanım Halil İbrahim bey, lütfen bir komisyon kurup bu iş için tez elden fikri üretime başlayalım. Samsun Belediyesi '' Kedi kasabası'' yaptı, biz de benzer, daha büyük ve güzel bir müstakil park yapalım onlara, birçok yavru kedi araba altlarında, kaldırımlarda, her gün üzüntüden uyuyamıyorum. Kar yağsın, yağmur yağsın deniliyor kuraklık için. Ben istemiyorum, ne karın yağmasını ne de yağmuru...