Koçhisar’da öncelik içme suyu

DSİ 5.Bölge Yardımcısı Tolga Gökhan Diri, Koçhisar Barajı’nda içme suyunu daha ön planda tutacaklarını açıkladı.

13 Mayıs 2022 Cuma 23:12
Koçhisar’da öncelik içme suyu

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında barajlardaki doluluk oranları ile ilgili bilgi veren DSİ 5.Bölge Yardımcısı Tolga Gökhan Diri, Koçhisar Barajı’nda içme suyunu daha ön planda tutacaklarını ve tarımsal sulamada kısıtlamaya gideceklerini açıkladı.

Dün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında barajlardaki doluluk oranları ile ilgili bilgi veren DSİ 5.Bölge Yardımcısı Tolga Gökhan Diri, Çorum’da barajlarda doluluk oranlarında sıkıntı olmadığını ancak Koçhisar Barajı’nda içme suyunu daha ön planda tutacaklarını, bu yüzden tarımsal sulamada kısıtlamaya gideceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayı ile bu yıl aynı ayına göre barajların doluluk oranlarını karşılaştıran Diri, bu yıl yağışların barajlardaki doluluk oranı olumlu etkilediğini belirterek, “Yenihayat Barajı’nda geçen sene bu ayda yüzde 17 doluluk oranı var iken bu sene Mayıs ayı itibariyle doluluk oranımız 41’e, Çorum Barajı’nda geçen sene yüzde 37 doluluk varken bu sene yüzde 47, Alaca Barajımızda geçen sene yüzde 73 iken bu sene yüzde 100 seviyesine ulaştı. Hatap Barajı’nda geçen sene yüzde 14 seviyesindeyken bu sene yüzde 56 seviyesindeyiz. Obruk Barajı’nda geçen sene yüzde 94 iken bu sene yüzde 98 civarındayız. Koçhisar Barajı geçen sene yüzde 57 iken bu sene de yüzde 57 seviyesinde.”dedi.

Son Güncelleme: 13.05.2022 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.