Kore gazimizden hatıralarını dinlediler

Çorum'da bulunan Güney Kore heyeti Kore Gazisi Osman Özsoy evinde ziyaret ederek hatıralırını dinledi.

04 Eylül 2018 Salı 19:53
Kore gazimizden hatıralarını dinlediler

Çorum Belediyesi ile Güney Kore Cumhuriyeti Gimhae Belediyesi arasında Kardeş Belediye protokolü imzalamak için Çorum’a gelen heyet Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube’sini ziyaret etti ziyarette zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül’ün ev sahipliği yaptığı ziyarete Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra Gimhae Belediye Başkanı Heo Seong Gon, Şehir Meclisi Başkanı Kim Hyeong Su, Şehir Meclisi Komite Başkanı Song Yu İn ile Belediye Yönetiminden Hong Seong Ok, Bae Jun Yong, Choi Chang Heon, Lee Jeong Yeop ve Protokol Sorumlusu Kim Mun Gap ve bazı Kore ve Kıbrıs gazileri yer aldı.

Kardeş Şehir Gimhae Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Muharip Gaziler Derneği içerisine yer alan gazi ve şehitlere ait fotoğraflara minnet duygusu ile bakarken zaman zaman da duygusal anlar yaşadılar. Tercümanları vasıtasıyla Kore Gazilerinden savaş anılarını dinleyen heyet yaşadıkları zor günlerde kendilerine destek veren gazilere teşekkür etti. Babasının da Kore Savaşında cephede yer aldığını belirten Gimhae Belediye Başkanı Heo Seong Gon “Türk halkının bize verdiği desteğe ne kadar teşekkür etsek azdır. Bütün gazilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” dedi.

Ziyaretin ardından Gimhae Belediye Başkanı Heo Seong Gon ve Şehir Meclisi Başkanı Kim Hyeong Su Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül ve Gazilere çeşitli hediyeler verdiler.

Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül’de Gimhae Belediye Başkanı Heo Seong Gon’a teşekkür plaketi verdi.

Son Güncelleme: 05.09.2018 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165