Korktukları başlarına geldi, sorumlu AK Parti Milletvekilleri

Çorum’un Sungurlu ilçesinin bir çok mahallesi su sıkıntısı çekmeye başlarken, Başkan Şahiner iktidar milletvekillerini sorumlu tuttu.

23 Ağustos 2022 Salı 19:47
Korktukları başlarına geldi, sorumlu AK Parti Milletvekilleri

Çorum’un Sungurlu ilçesinin bir çok mahallesi su sıkıntısı çekmeye başladı. Kışın Milletvekillerine, ‘Sungurlu bu yaz su sıkıntısı yaşayacak’ diyerek çağrıda bulunan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner,  korktuklarının başlarına geldiğini, Sungurlu’nun bir çok mahallesinde su sıkıntısının yaşanmaya başladığını açıkladı.

TOKİ başta olmak üzere yüksek bölgede kalan mahallelerde su sıkıntısının baş gösterdiğini aktaran Şahiner, “Yeraltı su kaynaklarının tükenme noktasına geldiğinden dolayı problem had safhaya ulaşmıştır” dedi.

‘6 KM’DEN SUNGURLU’YA SU GETİRİLMESİNE İZİN VERİLMİYOR’

Sungurlu’nun 50 yıllık su ve kanalizasyon alt yapısını kullandığını belirten Şahiner, “Tükenme noktasına gelen su kaynakları asbest borularla sağlandığı gibi, %70 oranında da kaçağa gittiğini ifade etti. Projeleri bittiği halde, defalarca Ak Parti Milletvekillerine söylememize rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmedi diyen Başkan Şahiner, “ 3 yıldır 6 kilometre mesafede bulunan Evci Göleti’nden su verilmesini istiyoruz ama, 53 kilometre mesafeden Çorum’a su getiren zihniyet, 6 kilometre mesafeden Sungurlu’ya su verilmesine izin vermiyor.”dedi.

'BU SIKINTILARIN TÜM SORUMLUSU, AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLLERİDİR'

Sungurlu’nun bir çok mahallesinde vatandaşların abdest almaya su bulamadığını kaydeden Şahiner,  “Bu konuları defalarca gündeme getirmelerine rağmen hala duyarsız kalınıyor. Ben bunu Sungurlu halkına duyurmak mecburiyetindeyim. Bun sıkıntıların tüm sorumlusu, çağrılarımızı kulak ardı eden Ak Parti Çorum Milletvekilleridir” diye konuştu.

‘Artık sabrımız kalmadı’ diyen Şahiner, kamuoyu oluşturulması için vatandaşlardan tepkisini koymasını istedi.

ANONSLA VATANDAŞLAR UYARILIYOR

İlçede belediye hoparlöründen saat başı, vatandaşların suyu dikkatli bir şekilde kullanması konusunda uyarılarda bulunuluyor. İlçede, bahçe sulamaların yapılması bir kez daha yasaklanırken, yasağa uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Son Güncelleme: 23.08.2022 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2022-08-23 20:01:31

Ak parti ilk önceleri Farklı belediyelere adil davranıyor idi . Sonra bu alışkanlığı bıraktı zulme başladı . 3 bin nüfuslu Dodurgaya yapılan 30 bin nüfuslu Sungurlu dan esirgendi .

Avatar
Çorumlu 2022-08-24 10:44:49

Başkan efendinin hem her şeye gücün yetiyor hem ağlıyor. Devletin yapacağı hastaneyi bile yapmaya talip oluyor kendi işinde mazeret arıyır. Bir kere senin ne vekillere tenezzülün var ne devlete gidip görüşmez tenezzül etmez basından meydan okur. hani diyorsunuz ya AZ KALDı diye az kaldı boy ölçünüzü almaya. gidip bol bol bol medini bilgiler kitabı okursunuz

Avatar
sungurlulu 2022-08-24 11:06:51

bir ak partili olarak ,maalesef vekillerimiz çok pasif

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-08-24 08:43:48

İSTANBULU İSTANBUL YAPAN TAYYİP BEY BELEDİYE BAŞKANI İKEN DÜNYA BU ADAMI KÖSTEKLER İKEN YAPTIĞI ESERLER ORTADA MAZERET ÜRETMEK BECERİKSİZLİĞİN ESERİ

Avatar
Vatandaş 2022-08-24 10:26:49

Sonuçta sizde o ilçenin belediye başkanısınız oturduğunuz yerden devemlı serzenişte bulunup yardım etmiyorlar diye yakınacağınıza ben ne yapabilirim onu düşünün devamlı şikayet devamlı şikayet

Avatar
Vatandaş 2022-08-24 15:16:56

Pişkinliğin bu kadarına pes

Avatar
E.C 2022-08-24 15:34:14

sayın başkan 6 km mesafedeki suyu getirmiyorsan asbest boruları değiştirmek akp millet vekllinin işimi su parasını belediye olarak sen almıyormusun kırmızı minibüs reklamı var ya.....onu yapıyorsun

Avatar
kerim hedikli 2022-08-24 09:44:36

6 km. sonra arıtma tesisi mi var. Yoksa kuyu ile barajın arası mı 6 km. barajdan alıp boruya mı bağlayacaksınız.