Kültepe Belgeseli

TRT Kültepe Belgeseli çekimleri için Şule Yalçıner ve ekibi Boğazkale’ye geldi.

02 Temmuz 2013 Salı 09:53
 Kültepe Belgeseli


Aşıkoğlu Dinlenme Tesislerinde konaklayan ekibe Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları eşlik etti.

İlk olarak Boğazkale, Yazılıkaya ve Alacahöyük'te Asur Ticaret Kolonileri ve Hatti yerleşimlerinin çekimini gerçekleştiren belgesel ekibi, bir günlerini de Çorum Müzesi’nde geçirdi. Müze Müdürü Dr. Önder İpek’in ilgi ve alakasından oldukça memnun olan ekip, yardımları için Müze Müdürü İpek ve çalışanlarına teşekkür etti.

‘Hatti Medeniyeti'nin Hitit Devleti’ne etkisi, Hitit Devleti kurulmadan önce Anadolu’daki siyasi yapı ve hem Asur Ticaret Kolonileri Çağı hem de Hitit döneminde yerleşim görmüş bazı yerleşimlerin lokalizasyonu’ hakkında bir röportaj yapan ekip, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a da nezaket ziyaretinde bulundu.

Ertesi gün ise Asur Ticaret Kolonileri Çağı’nda önemli bir ticari merkez olan Hattuş yani Hititler’in başkenti Hattuşa’dan Alişar’a (Yozgat) alternatif yollardan gittiler.

Boğazkale-Alişar arasındaki muhtemel yol güzergahlarındaki önemli höyük ve yerleşimlerin çekimlerini yapan ekip, ayrıca Yozgat Müzesi’ni de ziyaret etti.




Son Güncelleme: 02.07.2013 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.