Kuraklık riski uyarısı, suda tasarruf çağrısı

Uzmanlar, Koronavirüs süreci ve beklenen yağışların olmamasına dikkat çekerek, su tasarrufu çağrısında bulundu.

12 Haziran 2020 Cuma 10:02
Kuraklık riski uyarısı, suda tasarruf çağrısı

Bahar ve kış döneminde Türkiye'de beklenen yağış miktarının gerçekleşmemesi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların bu süreci evlerinde geçirmeleri, su tüketiminin yanı sıra beraberinde israfı da artırdı. Uzmanlar, beklenen yağışların olmamasına dikkat çekerek, özellikle yaz ayları için su tasarrufu çağrısında bulunuyor.

Uzmanlar, kışın beklenen düzeyde yağış rejimi yaşanmadığını, ilkbahar yağışlarının da kar değil yağmur şeklinde yaşanmasının beklenilen sonucu vermediğini belirterek, Ağustos ve Eylül ay için kuraklık riskine dikkat çekiyor.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, kış ve bahar döneminde yağış miktarındaki düşüşe dikkat çekerek, su israfından kaçınılması çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 12.06.2020 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belediye sokakları aşkla yıkarken 2020-06-12 18:28:19

Belediyemiz aşkla foşur foşur caddeleri yıkarken 'ki bu eylemin corona ya zerre kadar etkisinin olmadığı bilim insanları tarafından söylenirken' suyu boş yere israf etmeyin diye diye bir kaldin.

Avatar
Hidur 2020-06-12 19:00:42

Ayrıca hobi bahçesi adı altında yer altı sularının tüketilmesi durumuda var. 10 liralık domates biber üretmek için israf edilen tonlarca su. Bozulan doğa dengesi. Bu hobikondulara da bir son veeilmesi gerekiyor.