Kurban bedelleri belli oldu

Diyanet, İHH, Beşir Derneği ve Deniz Feneri kurban bedellerini duyurdu.

11 Haziran 2021 Cuma 09:57
Kurban bedelleri belli oldu

Diyanet, vekalet yoluyla kurban bedelini yurt içinde bin 125, yurt dışında 925 lira olarak belirledi. 65 ülkede 5 milyon kişiye ulaşmayı hedefleyen İHH, yurt içi ve yurt dışı bedeli bin 200 olarak açıkladı. Beşir Derneği yurt içi-yurt dışı bin 300, Deniz Feneri Afrika’da 880 liraya kurban kesecek.

Türkiye bu yıl da Kurban Bayramı’nda milyonların umudu olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl sekteye uğrayan yardım faaliyetlerinin bu yıl daha süratli bir biçimde uzak coğrafyalara ulaştırılacağı belirtiliyor. Başlatılan kurban seferberliği kapsamında bağışçıların kurban yardımlarını dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerin ulaştıracak olan sivil toplum kuruluşları hisse vekalet bedellerini de belirledi.

•Bu yıl Kurbanla Hatırla sloganıyla çalışmalara başlayan İHH, 65 ülkede kurban dağıtımı yapacak. Geçen yıl toplamda 82 bin 411 hisseyi 4 milyon muhtaca ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerinde yardım ulaştırmayı hedefliyor. Yurt içi ve dışındaki hisse bedelini bin 200 TL olarak belirleyen İHH, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedefliyor. İHH, Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan’ı ön planda tutacak.

FENER 30 ÜLKEDE YANACAK

Bu yıl Afrika, Asya ve Balkanlar’da toplam 30 ülkede kurban faaliyeti yürütecek Deniz Feneri’nin başlıca faaliyet noktaları savaş, göç ve yoksulluğun had safhada olduğu yer olacak. Yurtiçi ve İdlib kırsalında kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar bin 650 lira hisse bedeliyle kurban kesimi yaptıracak. Ayrıca Srilanka, Somali, Kenya Bangladeş gibi ülkeler 880 TL, Filistin 2 bin 500 TL, Yemen, Lübnan ve Balkanlar için ise bin 400 olarak fiyat belirlendi.

BEŞİR DE YOLLARA DÜŞECEK

•Kurban etlerini 5-7 kiloluk paketler halinde ihtiyaç sahibi aileler, medreseler, yurt ve yetimhaneler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtan Beşir Derneği, bu yıl kurban hisse bedelini bin 300 lira olarak açıkladı. Kurban yardımları Türkiye başta olmak üzere 4 kıtada Filistin, Yemen, Tanzanya, Somali ve Mali’ye ulaşırken, uzman ekipler tarafından İslami kurallara uygun şekilde kesiliyor.

HER KURBANA BİR MEYVE FİDANI

Kurban Bayramı bereketini paylaşmak üzere yollara düşecek bir diğer dernek de Yardım Eli Derneği. Dernek yurtiçi ve 35 ülkedeki temsilci ve ekipleri aracılıyla bu bayram yardımları ulaştıracak. 2018 yılında başlayan “1 Kurban 1 Fidan” kampanyasını sürdürecek olan Yardım Eli Derneği, kesilen her kurban için önceden belirlenen bölgelerde meyve fidanları da dikecek. Bu yıl 150 bin aileye ulaşmayı hedefleyen Dernek, yurt içi Balkanlar, Asya ve Ortadoğu hisse bedelini bin 100, Afrika hisse bedelini 750, Filistin ve Gazze’de yapılacak kesimler için hisse bedelini ise 2 bin 240 TL olarak belirledi.

YERYÜZÜ BAYRAM OLACAK

•Bu yıl kurban faaliyetlerini ‘Paylaşınca Hisseni Yeryüzü Bayram Yeri’ çağrısıyla 32 ülkede gerçekleştirecek olan Sadakataşı Derneği, 22 bin hisseyi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Sadakataşı, geçtiğimiz yıl 18 bin 193 hisse kurbanı gönülleri tarafından yaklaşık 800 bin kişiye ulaştırdı. Derneğin 4 farklı fiyat kategorisinde belirlediği hisse bedelleri ise şöyle: “Afrika ve Asya için 750 TL, Türkiye, Yemen ve Uzak Asya’da bin 200 TL, Balkanlar ve Ortadoğu’da bin 500 TL, Filistin, Irak, İspanya ve Kıbrıs’ta bedeli 2 bin 500 TL.”

100 ÜLKEYE ULAŞACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini bildirdi. Türkiye ve dünyadaki birçok bölgede mazlum, mağdur ve muhtaçlara iyilik elini büyük bir titizlikle ulaştıracaklarını vurgulayan Erbaş, “Bu çerçevede milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elinin ulaştırılması hedeflenmektedir. Vekalet yoluyla kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise 100 civarında ülke 280 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştıracağız inşallah” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.