Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli yağış tahmini yaptı.

30 Eylül 2021 Perşembe 09:57
Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Kırklareli ve İstanbul'da gün içerisinde yağmur geçişleri görülürken, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri sağanak yağışlı. Yağışların Kastamonu, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olması beklenirken sel ve heyelan tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kastamonu, Sinop, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hakkâri çevreleri ile Balıkesir ve Hatay'ın kıyı kesimleri, Antalya’nın batı ve doğu çevrelerinin Sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimleri, Samsun’un batı ilçeleri, Trabzon’un doğusu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimleri, Samsun’un batı ilçeleri, Trabzon’un doğusu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olması beklendiğinden ani Sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
ESKİŞEHİR °C, 21°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
KONYA °C, 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
SİVAS °C, 18°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun’un batı, Trabzon’un doğu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ilçeleri ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olması bekleniyor.
BAYBURT °C, 16°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı
SAMSUN °C, 19°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
TOKAT °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı
TRABZON °C, 20°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde (Of, Hayrat, Dernekpazarı) kuvvetli olması bekleniyor.

MİLLİYET

Son Güncelleme: 30.09.2021 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165