‘Leblebi’yi böyle kurtardılar

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gübre havuzuna düşen yavru tilkiyi kurtardı.

28 Ekim 2022 Cuma 14:11
‘Leblebi’yi böyle kurtardılar

Çorum’da faaliyet gösteren bir biyoenerji tesisinin gübre havuzuna düşen ve kendisini kurtaran ekipler tarafından "Leblebi" ismi verilen tilki, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, 26 Ekim Çarşamba günü Tatar köyü yolu üzerinde bulunan biyoenerji tesisinin gübre havuzunda bir tilkinin mahsur kaldığını fark eden çalışanlar, durumu belediyeye bildirdi. İhbar üzerine itfaiye ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, tesise geldi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren çalışması sonucu tilki 15 metre derinliğindeki havuzdan çıkarıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde 2 gün boyunca bakımı yapılan tilki doğaya bırakıldı.

LEBLEBİ BİZE ALIŞMIŞTI, GİTMEK İSTEMEDİ

Tilkinin tedavi süreci ile ilgili bilgi veren Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Mehmet Gültekin, “İhbar üzerine İtfaiye Müdürlüğümüz ile yapılan koordineli çalışma sonucunda tilkiyi kurtararak bakımını yaptık. İlk yaptığımız muayene herhangi bir sağlık sorunu olmadığını gördük. İki gün misafir ettiğimiz tilkimize Çorum’un meşhur olan 'Leblebi' ismini koyduk. Bugün doğal yaşam ortamına tekrar bıraktık. Leblebi bize alışmıştı, gitmek istemedi. Bundan sonraki yaşamını doğada sürdürmesi için onu yaşam ortamına bıraktık” dedi.

Son Güncelleme: 28.10.2022 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca... 2022-10-28 23:15:55

Tilkiye LEBLEBİ ismini veren akıllı kim ise kendi adını da Tilki yapsın...
Dingilin biri başka isim yokmuş gibi tilkiyi LEBLEBİ yaparak aslen leblebicilere
saygısızlık yapmıştır.

Misafir Avatar
tekerlet 2022-10-29 00:27:09 @Hoca...

bu zırvalıkla sanırım sen de tekerlek oluyorsun :)))

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan 2022-10-31 10:17:41

adamlar sempatiklik olsun diye koymuşlar buradan bu mana çıkartarak leblebicilere yakıştıran sen oluyorsun bu arada...

banner165