Metruk evde tedbir şart!

Vatandaşlar Albayrak 2. Sokak'ta boş olan ev için tedbir alınmasını istiyor

03 Ağustos 2018 Cuma 01:31
Metruk evde tedbir şart!

MUSTAFA DEMİRER

Albayrak 2. Sokak’ta bulunan tescilli kültür varlığı olan evde tedbir alınması isteniyor.

Konuya ilişkin şikayet, talep ve önerilerini habercim19 whatsaap ihbar hattına ileten semt sakinleri, yaklaşık bir ay önce Çorum Belediyesi’nin web sitesine durumu izah etmelerine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını ifade ettiler.

Boş olan ve kullanılmayan iki katlı ahşap eve özellikle akşamları kimliği belirsiz kişi veya kişilerin girip çıkabileceğini vurgulayan semt sakinleri, herhangi bir çocuk veya vatandaşın başına olumsuz bir olay gelmesinden endişe duyduklarını dile getirdiler.

Söz konusu evin yaklaşık 5 ay önce bir gece yarısı yangın geçirdiğini, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü hatırlatan semt sakinleri, başta Çorum Belediyesi olmak üzere üzerine sorumluluk düşen resmi kurumların vatandaşların selameti açısından tedbir alınmasını sağlamalarını beklediklerini dile getirdiler.

İNCELEME YAPILMASI TALİMATI VERDİK

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ise, Albayrak 2. Sokak’ta bulunan sarı levhalı tescilli kültür varlığı evden haberdar olduklarını söyledi. Bu tür evleri makûl fiyat teklif edilmesi halinde mülk sahiplerinden satın alarak restore ettiklerini hatırlatan Zahir, vatandaşların da istedikleri takdirde proje hazırlayarak ilgili bakanlıktan destekle restorasyon yapabildiğini ifade etti.

Birkaç gün önce Belediye’nin ilgili birimlerine söz konusu evin incelenerek kapı ve pencere girişlerinin kapatılması yönünde talimat verildiğini belirten Zahir, bu konuda alınabilecek tedbirleri yerine getireceklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 04.08.2018 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.