Mezarlıkta tefekkür tepesi

Çorum Belediyesi Ulu Mezarlık'ta tefekkür tepesi adını verdiği özel bir alan oluşturdu.

19 Nisan 2023 Çarşamba 17:27
Mezarlıkta tefekkür tepesi

Çorum Belediyesi Ulu Mezarlık'ta tefekkür etmek ve ziyaretçilerin manevi duygularını güçlendirmek için özel bir alan oluşturdu. Tefekkür tepesi olarak adlandırılan bu alan, sessizlik ve huzur içinde düşünebilme fırsatı sunuyor.

Yapılan açıklamaya göre; Tefekkür Tepesi, Ulu Mezarlık'ta yer alan en yüksek noktada bulunuyor ve 360 derecelik bir manzara sunuyor. Ziyaretçiler, bu alanda oturarak bir yandan dünya telaşını diğer yandan kabirleri gözlemleyecek tefekkür edebilecekler.

İLK ZİYARETÇİSİ BAŞKAN

Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklarda yapılan genel temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi tarafından Ulu Mezarlığa kurulan Tefekkür Tepesi’ni de ziyaret etti.

BİR TARAFTA HAYAT, DİĞER TARAFTA ÖLÜM

Ulu Mezarlığın tepe noktasında medeniyet kodlarını yansıtan sade bir tasarıma sahip tefekkür alanı inşa ettiklerini dile getiren Başkan Aşgın “Bu alan içerisine mezarlık ziyaretinde bulunan hemşehrilerimiz okuyabilsinler diye Kur’an-ı Kerimler ve dua kitapları koyduk. Kur’an okumayı bilmeyenler için sesli olarak dinleyebilecekleri Diyanet İşleri Başkanlığımıza ait Kur’an-ı Kerim uygulamasının yüklü olduğu bir tablet yerleştirdik. Hemşehrilerimiz burada bir yandan Kur’an-ı Kerim okurken ve dinlerken bir tarafta mezarları, diğer tarafta akıp giden hayatı görsünler ve tefekkürde bulunsunlar istedik.” dedi.

Başkan Aşgın, Tefekkür Tepesi’ne tüm vatandaşları davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslinda olan! 2023-04-19 17:35:14

Ulu mezarlık ot icinde sayin baskan. Şu reklam kokan isleri biraksakta ne gerekiyorsa onu yapsak?

Avatar
Ahmet 2023-04-19 17:42:01

Tekerlekli sandalyeye açılış şovu yapan kafanın Çorum versiyonu... Biri başkana 700-800 bin takipçili bir sosyal medya hesabı devretse, başkan da mutlu olsa, vatandaş da kurtulsa...

Avatar
Allahın kulu 2023-04-19 17:44:50

Kabirlerimiz çok güzel olmuş ot falan yok Allah razı olsun .Birileri laf olsun diye söylüyor.Hizmetlerden menmunuz teşekkür ediyoruz.

Misafir Avatar
By 2023-04-19 20:53:08 @Allahın kulu

Ot olmayan yeri görürsen ot yok dersin, laf olsun diye konusur durursun. Ayrica baskanin foto cekinmekten baska ve halefinin projelerinin kaymagini yemekten baska ne hizmeti var?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumsuz 2023-04-20 16:16:01

Sen de bizim için tefekkür menzilisin başkan. Her icraat diye yaptığınla hayretlere gark ediyorsun insanı... Koca mezarlık tefekkür etmeye yetmiyordu iyi oldu bak şimdi.

Avatar
vatandaş 2023-04-20 22:51:57

Almanya Türkiyeyi kıskanıyomu bilmiyorum ama bu belediye başkanını kıskandığı kesin.

Avatar
Tefekkür 2023-04-20 23:35:36

Tefekkür için birden fazla kişi aynı anda gelirse sorun olmaması için, kişi başı maksimum tefekkür süresi de belirlenmeli. Oraya görevlendirilen biri, süre aşımında tefekkür sahibini uyarmalı. Belki randevu sistemi ile de tefekkür yapılabilir. Teşekkür ediyoruz bu muazzam proje için.