Müftü'den mesaj, 'Bu aylar bir fırsat'

Müftü Muharrem Biçer, Regaip Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında,"Bu mübarek gece ve aylar Kuran ayı Ramazan'a hazırlık için bir fırsattır."dedi.

17 Şubat 2021 Çarşamba 23:07
Müftü'den mesaj, 'Bu aylar bir fırsat'

Müftü Muharrem Biçer, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:

Recep ayının ilk Cuma gecesi  Hz. Peygamberin gelişiyle sürur bulduğu ve Allah’ım bize  recep ve şabanı mübarek kıl bizi ramazana ulaştır diye dua ettiği bir gece.

Peygamberimizin bu duasında ümmet bilincini ümmet olma şuurunu bir kez daha  görüyoruz. Beni ve bana değil bizi ulaştır diyor. Tıpkı Fatiha suresinde Ancak sana ibadet eder ancak senden yardım dileriz diye dua etiğimiz gibi. Onun için dualarımızda biz şuuruyla hareket etmemiz gerekiyor. Rabbimize yalvarmamız gerekiyor. Ailemiz çocuklarımız akrabalarımız ve  toplumumuz adına ümmet adına rabbimizden istiyoruz.

Aslında zaman Allah’ın kullarına verdiği nimetlerden biri hatta en başta geleni. Hem büyük bir nimet hem de kıymetli bir emanettir. Onun için zamanı nimete dönüştürmek için gayret gerekir. Zaman Allah’ın bize açtığı bir kredi . Zaman kulluk ve ibadet için bir fırsattır. Ömür de Ahirete hazırlık için bir fırsattır. Bu mübarek gece ve aylar Kuran ayı Ramazan'a hazırlık için bir fırsattır.

Bu aylar bu geceler sevap çarpanı bol olan aylardır. Nasıl ki kadir gecesi bin aydan daha değerli ise nasıl ki Kabe’de yapılan ibadetlerin yüz bin çarpanı varsa,  bu ayları da biz Allah’a dönüş ve onu daha çok zikretme ayı olarak görmeliyiz Regaip’den sonra Miraç ikram edilecek,  Berat ve Kadir ile taçlanacak hayatımız. Onun için bu günler ve ayların kıymetini bilelim. Bu nimetleri kulluğumuzu test etmek, Müslümanlığımızı tartmak için bir fırsat bilelim. ‘Ben Allah katında ne kadar değerliyim’ sorusunun cevabını Ataullah İskenderinin ‘Allah katındaki  değerinizi öğrenmek istiyorsanız Allah’ın sizi nerede istihdam ettiğine bakınız’ mesajında bulabiliriz. Bütün sahip olduğumuz imkanlarla bu fırsatları değerlendirelim. Hesaba çekilmeden önce kendi muhasebemizi kendimiz yapalım. Allah katında değerli olan salih amellerdir. Allah katında günahların bir değeri ağırlığı yoktur.

Mübarek aylar maddi ve manevi rahmetle geldi önemli olan bu rahmetle yıkanabilmektir. İslam ümmeti bilinciyle kardeş olmak, Allah ve Rasulü ile yeniden tanışmak, cami ve cemaatle barışmak, hayırda yarışmaktır. Rabbim bu bereketli gecenin ve üç ayların feyzinden istifade etmeyi nasip eylesin. Bizlere Recep ve Şaban’ı mübarek kılsın ve hayırlısı ile Ramazan’a kavuştursun.”

Son Güncelleme: 18.02.2021 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.