Mülteci gençlere kına gecesi

10 yıl önce Irak savaşında ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Lana Kevser ve...

21 Temmuz 2015 Salı 16:21
 Mülteci gençlere kına gecesi


10 yıl önce Irak savaşında ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Lana Kevser ve Yasir Bedir Çorum'da evlendi. Çorum Belediyesi genç çifte kına gecesi düzenledi.


Kına gecesine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir'in eşi Emine Zahir ve genç çiftin ailesi katıldı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Lana Kevser yaptığı konuşmada, Çorum’da olmaktan mutlu olduklarını ve Çorum halkının kendilerine her konuda yardımcı olduğunu söyleyen Lana Kevser, “Bize gurbeti yaşatmadınız. Herşey için çok teşekkür ediyoruz” dedi. "Vatanımızdan ayrıyız ama sizlerin yanında gurbette değiliz. Türkiye'de ve Çorum'da bize çok yardım ettiler.” diyen Lana Kevser,  hayatlarının bundan sonraki kısmını Avustralya’da geçireceklerini ancak ilk fırsatta Çorum’a gelip buraya yerleşmeyi istediklerini söyledi. Kevser, “Çorum'da kalma süremiz doldu. Birleşmiş Milletler bizi şimdi Avustralya'ya gönderiyor. Orada çalışma imkânımız var. Maddi durumumuzu düzeltip para kazanınca Çorum'dan ev almayı ve buraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Çorum'dan ve Çorum halkından çok memnunuz. Irak ve Suriye'de, Çorum'da yaşadığımız kadar rahat yaşamadık. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerine teşekkür ediyoruz. Çroum’da da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in eşi Emine Zahir bizi hiç yalnız bırakmadı. Şimdi de en mutlu günümüzde bizlerin yanındalar. Böyle güzel bir kına gecesi düzenleyerek mutluluğumuza mutluluk kattılar. Allah sizlerden razı olsun.” diye konuştu.


Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen kına gecesine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in eşi Emine Zahir, genç çiftin ailesi ve yakınları da katıldı. Hatice Külcü Lana ve Yasir çiftine bir ömür boyu mutluluklar diledi. 



Son Güncelleme: 21.07.2015 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.