O ürünler tek tek toplandı

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bazı işyerlerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünün satıldığı tespit edildi.

07 Nisan 2022 Perşembe 16:28
O ürünler tek tek toplandı

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde, ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, aralarında zincir marketlerinde bulunduğu çok sayıda işyerlerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünün satıldığını tespit etti.

Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan marketlerde hijyen, etiket ve tarih denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde zabıta ekipleri, vatandaşa satılmak üzere raflara konulan yüzlerce ürünün son kullanma tarihinin geçtiğini tespit etti. Zabıtalar tarihi geçen gıda, süt ve süt ürünleri, bakliyat, et ve et ürünleri ile yumurta ve unlu mamullere imha edilmek üzere el koydu. Denetimler sonucunda son kullanma tarihi geçmiş ürünün sattığı belirlenen marketlere idari para cezası kesildi.

Zabıta ekiplerinin sık sık denetimlerde bulunduğunu hatırlatan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. İlçemizde gıda üretimi yapan işletmelere sık sık denetimler yapılıyor. Denetimlerini aralıksız sürdüren ekiplerimiz ramazan ayı öncesi de gerekli denetimlerini yaptılar ve bundan sonra da sık sık yapacaklar" dedi.


İHA

Son Güncelleme: 08.04.2022 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alii 2022-04-08 04:44:54

Sadece ramazanda değil sürekli yapılması gerekir.

banner165