Ölümlü kazadan sonra EDS yine gündemde

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçede yaşanan ölümlü kazadan EDS'yi yeniden gündeme getirdi.

28 Nisan 2021 Çarşamba 23:58
Ölümlü kazadan sonra EDS yine gündemde

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ankara-Samsun Karayolu Sungurlu geçişinde bir minibüsün yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Çorum Valisi ve Çorum Emniyet Müdürüne; ‘Sungurlu’ya Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) neden bir türlü kurulmuyor ? Bu yolda daha kaç kişinin canı yanacak’ diye sordu.

Artan trafik kazalarına dikkat çeken Başkan Şahiner, EDS biran önce kurulması gerektiğini söyledi.

Her gün bir kaza haberiyle yatıp, yine kaza haberiyle uyandıklarını belirten Şahiner, bugüne kadar bu yolda sayısız kaza olduğunu ve önlem alınmadıkça bu kazaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Çorum Valisi ve İl Emniyet Müdürüne; ‘EDS sistemine 4 yıldır neden onay verilmiyor ? Bu yolda daha kaç kişinin canı yanacak’ diye soran Başkan Şahiner, “Kırıkkale’de, Balışeyh’de ve Delice’de EDS var. EDS sayesinde şehir geçişlerinde kaza neredeyse olmuyor denecek kadar az. Buraya da bir önlem alınsın artık. Her gün ya birisi ölüyor ya da yaralanıyor. Bugün 61 yaşında ki bir vatandaşımız karşıdan karşıya geçmek isterken hayatını kaybetti. Yazık günah. Dışarıda yaşayan insanlar bile ‘Sungurlu’da ne kadar çok kaza oluyor’ diye sorarken, neden bu durum karşısında önlem almıyorlar. Neden hiç umursanmıyor” dedi.(Serkan Şansever/Sungurlu)

Son Güncelleme: 29.04.2021 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165