Orhanoğlu’nun ismi yaşatılacak

Kalp krizi sonucunda geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Çorum Kadın Doğum ve...

23 Ağustos 2014 Cumartesi 16:53
 Orhanoğlu’nun ismi yaşatılacak


Kalp krizi sonucunda geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi emekli Başhekimi, Özel Çorum Hastanesi eski Yönetim Kurulu Başkanı, Jinekolog Op. Dr. Erdal Orhanoğlu’nun (70) isminin adının yaşatılması için sevenleri tarafından çeşitli girişimler başlatıldığı bildirildi.


‘Çorum’a katkıları var’


Merhum Orhanoğlu’nun dostları, aslen Bartınlı olan ve 1977 yılından beri Çorum'da görev yapan Dr. Erdal Orhanoğlu'nun Çorum'da toprağa verilmiş olmasının bir anlamda Çorum ile olan güçlü bağlarını ortaya koyduğunu, çevresinde ‘Çorum aşığı’ bir insan olarak bilinen Orhanoğlu’nun, Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yeni binasının Çorum'a kazandırılmasında da büyük rol oynadığını hatırlattılar.


‘Bu vefa gösterilmeli’


Doktorluk mesleğini icra ederken sağlık camiasında da önemli hizmetler üreten Op. Dr. Erdal Orhanoğlu’nun, Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımında bir inşaat personeli gibi çalıştığı, binanın tamamlanmasından sonra ise bu kez de içinin tefrişatı için kapı kapı dolaşarak esnaf ve sanatkârlardan hastane için destek istediği ifade edildi.


‘37 yıl Çorumlular’a hizmet etti’


1977 yılında doktor olarak geldiği Çorum'da 37 yıl boyunca Çorumlular’a hizmet veren Erdal Orhanoğlu’nun, ömrünün yarısını bu memlekette geçirdiğini aktaran dostları, sağlık sektöründe birçok yeniliğin Çorum'a kazandırılmasında başrol oynayan Orhanoğlu’nun 70 yaşında çok sevdiği Çorum'da hayata gözlerini yumarken, yine Çorum'da sevenleri tarafından son yolcuğuna uğurlandığı dile getirildi.


‘Hastanede adı yaşatılmalı’


Edinilen bilgilere göre, Orhanoğlu'nun yaptığı çalışmalara yakından tanıklık eden bazı isimler, eski başhekimin adının yaşatılması için çeşitli girişimler başlattı. Orhanoğlu'nun adının bizzat inşasında büyük emeği olan Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne ya da hastane içerisindeki bir bölüme verilmesi isteniyor. Yine Özel Çorum Hastanesi'nde bir süre Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Orhanoğlu'nun adının bu hastane içerisinde bir bölüme verilebileceği ifade ediliyor.




Son Güncelleme: 23.08.2014 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.