Özel İdare sahada

Çorum il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından sahada mücadeleyi sürdürüyor.

26 Ocak 2022 Çarşamba 20:16

Çorum il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından 36 adet iş makinesi, 14 adet destek aracı ve 70 personelle 112 Acil Servis, AFAD, YEDAŞ ve Jandarma ile koordine halinde, acil sağlık vakalar, cenaze hizmetleri ve elektrik kesintileri gibi olaylar öncelikli olmak üzere kar mücadele çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

2021-2022 kar mücadele sezonunda bugün itibariyle toplam 1.163 köyde 8.141 km yolda kar mücadele çalışması yapılırken, 21 cenaze refakati, 24 araç kurtarma ve 63 Ambulans refakati gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, kapalı köy yollarının açılması ve ulaşım zorluğu yaşanan yollarda genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kar mücadele çalışmaları için taleplerin 222 1 222 numaralı Kar Mücadele Hattı’na bildirilmesi, vatandaşların hava şartlarından olumsuz yönde etkilenmemesi için seyahat esnasında araçlarında kış şartlarının gerektirdiği teçhizatı (kar lastiği, patinaj zinciri, çekme halatı vb.) mutlak suretle bulundurmaları ve meteorolojik uyarıları takip ederek bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması can ve mal güvenliği açısından önem taşıdığı bildirildi.

Son Güncelleme: 26.01.2022 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.