Özgürevler’in gözü Belediye’de!

Ulukavak Mahallesi Özgürevler 13.Sokak’ta yolda kalan eve bir çözüm bulunması isteniyor

15 Mart 2018 Perşembe 10:53
Özgürevler’in gözü Belediye’de!

Ulukavak Mahallesi Özgürevler 13.Sokak’ta yolda kalan evle ilgili bir çalışma yapılmaması mahalle sakinlerinin eleştirilerine neden oluyor.

Konuya ilişkin taleplerini dile getiren Özgürevler sakinleri, ilgili başkan yardımcısı ve imar müdürlüğü yetkilisi ile yaptıkları görüşme sonucunda o bölgede planlanan bir çalışma olmadığı cevabını aldıklarını ifade ettiler.

Kimsenin yaşamadığı atıl evin çocuklar için risk taşıdığını belirten mahalle sakinleri, bölgede bulunan bir apartmanın yol çıkışının gecekondunun bahçesine açılması nedeniyle ulaşımda da ciddi problem yaşandığına dikkat çektiler.

Çorum Belediyesi yönetiminin yaşanan probleme acil ve hızlı çözüm üretemediğini savunan sakinler, yerel idarenin mükelleflerden yasal alacaklarını hiç bekletmeden zamanında tahsil ederken, vatandaşın problemine çözüm bulma ve hizmet getirme sorumluluğunda aynı hıza sahip olmadıklarını savundular.

ALPER ZAHİR NE DEDİ?

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Belediye Başkanı Alper Zahir, Ulukavak Mahallesi Özgürevler 13. Sokak Numara 10’da bulunan gecekondunun sahipleri ile bir kaç yıldır görüşme yapıldığını, söz konusu evin kentsel dönüşüm kapsamında müteahhite verileceğini söyledi.

Bu tür kullanılmayan evlerin yıkılması için yargı süreci yerine mülk sahibi ile anlaşma yoluna gidilerek kısa sürede sonuç alınmasının hedeflendiğini belirten Zahir, “Bahse konu olan bölgede mülk sahibi evini yıkacaktı. Bir süre sonra vazgeçti. Bu nedenle süreç bir miktar uzadı. Şu anda kentsel dönüşüm kapsamına alınarak müteahhitle anlaşma yapılmış. Kısa sürede sonuç alınacağını ümit ediyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 15.03.2018 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem Efe ÇAĞLAR 2018-03-15 11:23:57

Alper bey konudan habersiz gibi bilgilendirmiş sizi, hiç bir müteahhit proplemli yere girmez...Birileri Alper beyi yanlış bilgilendirmiş oda inanmış galiba, komik çoook komik, ben anlatmıştım ama dinlememiş galiba...Apartman sakinlerinin dilekçesinide yayinlasaydiniz.

Avatar
Ahmet 2018-03-15 16:03:02

Adem bey gecekondu çapraz duruyor bir kısmı yola gider diğer kalan kısmıda bitişiğindeki gecekondularla birleştirilerek Yeni bina yapılır.Yola giden kısmına belediye kamulaştırma bedeli öder.

Avatar
lazim.Anlarlar mi bence zor..... 2018-03-15 19:32:32

Ahmet bey olay bina yapilmasi olayi degil Yaşar beyefendi ve Alper beyin yanlış bilgiye dayanarak mahalle sakinlerini mağdur etmesi.Düşüne biliyor musunuz gece kondu yolun ortasında duruyor, yeni yapılan apartmanın bahçe kapısı gece kondunun bahçeye aciliyor.Gece kondu da duran yok Allah muhafaza çocuklarımızdan birine birşey olsa bu arkdaslar bunun hesabını nasıl verecek. Bu arkadasların olaylara nefsi yaklaşmayı bırakıp vatandaşın problemlerini gidermeleri lazim. Yok mütaahitle anlasmışlar yok müteaahit yıkacakmış. yalan dolan neyin kafasını yasyorlar anlamadım.Türkçe soyledik anlamadılar belki anlarlar DO YOU UNDERSTAND ME

banner165