Ramazan 23 Mart’ta başlıyor

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan 23 Mart'ta başlayacak.

13 Mart 2023 Pazartesi 12:05
Ramazan 23 Mart’ta başlıyor

İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba kılınacak, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 17 Nisan'da, Ramazan Bayramı ise 21 Nisan'da idrak edilecek.

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan 23 Mart'ta başlayacak.

İLK TERAVİH 22 MART ÇARŞAMBA

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak.

KADİR GECESİ 17 NİSAN

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 17 Mart'ta idrak edilecek.

Ramazan Bayramı'na ise 21 Nisan'da girilecek.

FİTRE EN AZ 70 LİRA DEPREM BÖLGESİNE VERİLEBİLİR

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl fitre miktarının 70 lira olarak belirlendiğini ve fitrelerin Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenlere ramazan ayından önce de verilebileceğini bildirdi.

Kaynak: TRT Haber, fotoğraf: Hasan Kahraman

Son Güncelleme: 13.03.2023 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.