Ramazan'a hazırlar

Çorum Belediyesi Razazan ayı nedeniyle davulculara eğitim verdi. Ramazan davulcusu bir de kadın görev alacak.

30 Mart 2022 Çarşamba 16:52
Ramazan'a hazırlar

Çorum Belediyesi Razazan ayı nedeniyle davulculara eğitim verdi.

Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 43 kişi, Ramazan ayı süresince vatandaşlara sahur vaktini duyuracak.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen kısa eğitimin ardından davulculara Hürriyet Meydanı’nda uygulamalı eğitim yapıldı.

Zabıta Müdürü Burhan Şahin, ramazana hazır olduklarını belirterek, “Sokak davulcularımızı vatandaşlarımıza sahura kaldırmak amacıyla hazır hale getirdik. Kültürümüzü, geleneğimizi devam ettireceğiz” dedi.

KADIN DAVULCU DA VAR

Kadın ramazan davulcusu Hatice Kırcı da, TOKİ bölgesinde davul çalacağını ifade ederek, “İnşallah ağız tadıyla bir ramazan geçirmemizi diliyorum. Çok heyecanlıyım. İnşallah bizi dışlamazlar. Davulculuk benim baba mesleğim. Okulda bandocuydum, çok meraklıydım. Düğün organizasyonu da yapıyorum. Zurnacı bulursam tüm düğünlere gitmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.03.2022 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2022-03-30 23:35:24

Lütfen bu uygulamaya son verin, Bu devirde kim davulla kalkıyor.. Ayrıca ben sahura gece 04.00 kalmak istiyorum Davulcu gece 02.00 da dan dan uyandırıyor.

Avatar
Davulun Sesi Uzaktan Hoş Gelir 2022-03-31 07:56:12

Kültür, Gelenek ve Görenekler bir toplumu ayakta tutar..

Avatar
Çorumlu 2022-03-31 07:50:30

Bu uygulama faşizmdir.. Milletin hastası var yaşlısı var çocuğu var..