Renkli etkinlik, zevkli dakikalar

MaksaTAKAS etkinliğinde çocuklar yoğurt mayalayıp, patatesten heykeller yaptılar

20 Ocak 2018 Cumartesi 21:49
Renkli etkinlik, zevkli dakikalar

Fikir sahibi ve proje koordinatörü Av.Gülhan Keleş olan maksaTAKAS ocak ayı etkinliğini tamamladı.

MaksaTAKAS kendi yoğurdunu kendin yap, patetes heykel nasıl olur acaba, oyuncak takası tüketimi azaltır mı sorularının yanıtını arayan maksaTAKAS bu ay yine çocukların dünyalarına farklı bir pencere açtı.

Çocuklar önce kaynayan sütün hangi ısıya gelince yoğurt olabileceğini anlamak için kavanozlarına doldurulan sütü parmakları ile kontrol etmeyi, gerekli ısıda olunca bir kaşık yoğurt ekleyerek ağzını kapatmayı deneyimlediler. Yoğurt mayalanmaya bırakıldıktan sonra çocuklar birer patates aldılar. Heykeltıraş Necmiye Özşengül'ün açıklamaları doğrultusunda önce ellerindeki patatesten ne yapacaklarına karar verdiler.

Yapacakları nesnelerin resmini patates üzerine çizdiler. Minik elleri çalışmaya  başladı ve sonunda muhteşem eserler ortaya çıkardılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.