Rezervler iç açıcı değil, Koçhisar bu yıl bitmeli

Çorum’da rezervlerin ve yağışların yetersizliği Koçhisar Barajı İsale Hattı'nın mutlaka bu yıl bitirilmesini zorunlu hale getiriyor.

08 Nisan 2021 Perşembe 23:02
Rezervler iç açıcı değil, Koçhisar bu yıl bitmeli

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da bahar yağışları ile birlikte içme suyu barajlarında son durum merak konusu oldu.
Edindiğimiz bilgilere göre, Türkiye’nin en kurak illeri arasında ilk sıraya yerleşen Çorum’da, hali hazırda  içme suyu barajlarında yüzde 60 azalma var. Mart ayındaki yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranı sadece 2 milyon metreküp arttı.

ÇORUM'UN KAÇ AYLIK SUYU VAR?

Geçtiğimiz yıl içme suyu rezervlerimizde doluluk oranı bu mevsimde 16 milyon m3’tü. Şu anda  6.5 milyon m3 suyumuz var. Çorum Belediyesi 4’ü Tarhan Köyü civarı, 3’ü Çimento Fabrikası sahası ve Sıklık’ta son 4 ayda 7 su kuyusunu daha hizmete aldı. 8’inci kuyu 10 gün içinde devreye girecek. Kuyularla birlikte hesap edildiğinde kentin toplam 10 milyon m2 suyu bulunuyor. Kuyuların suyu kesilmez ve önümüzdeki aylarda hiç yağış almadığımız takdirde Çorum’un 8-9 aylık suyu kalıyor.

KOÇHİSAR BU YIL MUTLAKA BİTMELİ

Bu arada Koçhisar Barajı İsale Hattı çalışmaları beklenenin üzerinde hızlı gidiyor. Müteahhit firma geçen yıl ve bu yıl ayrılan ödeneğini bitirerek isale hattının tamamlanması için yoğun mesai harcıyor. DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ödenek talebinde bulunuldu. Belediye’nin su ile ilgili birimlerinin de sıcak gündemi içme suyu. Bu kapsamda hızlı çalışan müteahhit firmanın ödenek ihtiyacını karşılayıp bu yıl içinde Koçhisar’dan Çorum’a mutlaka su getirilmesi gerekiyor.

Son Güncelleme: 13.04.2021 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165