Safranbolu’da tarih turu

Çorum Aktif Çalışanlar Derneği tarafından üyelerine yönelik Safranbolu gezisidüzenlendi.

07 Ekim 2013 Pazartesi 12:06
 Safranbolu’da tarih turu


Çorum Aktif Çalışanlar Derneği tarafından üyelerine yönelik Safranbolu gezisidüzenlendi.

Karabüklü olan dernek yönetim kurulu üyesi Yüksel Çorbacı rehberliğinde gerçekleştirilen Safranbolu yolculuğu, Osmancık’ta yapılan sabah kahvaltısıyla başladı.

İlk olarak ilçe merkezinde bulunan seyir tepesinde ilçeye adını veren Safran çayı içerek yol yorgunluğunu atan dernek üyeleri, öncelikle tarihi Safranbolu evlerini ziyaret ettiler. Ardından sırasıyla Demirciler Çarşısı, Köprülü Mehmet Paşa Camii, İzzet Mehmet Paşa Camii, Eski Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, Bulak Mencilis Mağarası, İncekaya Su Kemeri ve Tokatlı Kanyonu’nu gezdiler. Eskiden Hükümet Konağı olarak bilinen ve şuan Kent Tarihi Müzesi olarak ziyaretçilerin hizmetine sunulan binanın yanındaki bölgede ülkemizin farklı illerinde bulunan saat kulesi maketleri içerisinde Çorum Saat Kulesi’ni de görmüş oldular.

Geziye katılan Çorum Aktif Çalışanlar Derneği Üyeleri, 
Karabük'ün sosyal, kültürel ve ekonomik olarak en gelişmiş tarihi ilçelerinden turizm merkezi olan Safranbolu’yu görmekten memnun oldular..






Son Güncelleme: 07.10.2013 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.