‘Sağlıkta şiddet doğallaştı’

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATT-DER) İl Başkanı Osman Tök, sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi.

29 Eylül 2013 Pazar 23:34
 ‘Sağlıkta şiddet doğallaştı’


Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATT-DER) İl Başkanı Osman Tök, sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Tök, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkta şiddetin iyice kanıksanıp sıradanlaştığını vurgulayarak, buna karşı tedbir alınmasını istedi.

“Can kurtarmaya mı gidiyoruz, yoksa canımızı kurtarmaya mı?” diye soran Tök, ne yapılırsa yapılsın insanların sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulamaktan vazgeçmediğini söyledi. Artan şiddet olaylarının medyada haber değeri bile olmadığını ifade eden Tök, “İnsanların sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan, çoğu zaman hayat kurtarmak için kendi hayatını tehlikeye atan bu insanlara yapılan şiddet, artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Kimi büyük özveriyle çalışan bu insanlara ağır hakaretlerde bulunmakta, kimi ise fiziksel şiddet uygulamakta. Nedir bu insanların suçu? Sağlık personeli olmak mı? Kendini koruyacak bir ekipmanın olmaması, savunmasız olmaları mı?” dedi.

Şiddet olaylarının sağlık çalışanlarının canına tak dediğini belirten ATT-DER İl Başkanı Tök, kınamak yerine artık personeli koruyan ciddi adımlar atılmasını istedi. Cankurtaranı durdurup sağlık çalışanlarını yoğun bakımlık edene kadar dövenlerin ağır şekilde cezalandırılmalarını istediklerinin altını çizen Osman Tök, “Artık suçlular cezasız kalmasın. Kalmasın ki bizler de güvenle işimizi yapalım.” şeklinde konuştu.

ATT-DER ÇORUM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları da sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin çok tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade ederek, “Çalışma hayatımızda sözlü tacizler hiç eksik olmaz. Hızını alamazlarsa darp ederler. Ne de olsa hasta psikolojisi. Çok normal görünür bu yapılanlar ama nerede çalışan psikolojisi? Yıllardır bu sistemde çalışan ve yıllarca da ekmeğini buradan kazanmak zorunda olan insanların günahı ne? Sağlık çalışanlarının psikolojisi ne olacak? Bu insanlar da bir anne, baba ya da anne babanın üzerine titrediği evladı. Ne zaman son bulacak bu şiddet? Dün bir hemşire, doktor, bugün bir acil tıp teknisyeni, paramedik, sağlık memuru… Ya yarın? Sessizce sıranın bize gelmesini mi bekleyelim?” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.




Son Güncelleme: 29.09.2013 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.