Sahipsiz kedilere sıcak bina

Çorum Belediyesi sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

20 Ekim 2022 Perşembe 15:26
Sahipsiz kedilere sıcak bina

Çorum Belediyesi sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Yapılan açıklamaya göre; Minik dostların bakımlarının yapılacağı ve kış aylarında üşümemesi için başlatılan kedi evi projesi büyük bir hızla ilerliyor. 90 gün içinde bitecek proje sayesinde sahipsiz kediler müşahede binasında koruma altına alınacak.

Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda yapımı devam eden sahipsiz kediler müşahede binası 140 metre kare alana sahip içerisinde 6 bağımsız oda yer alıyor.

Daha önce mahalle muhtarlarının görüşü alınarak uygun görülen yerlere konulan kedi evlerinin yanı sıra Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda sahipsiz kediler müşahede binası yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Sokaktaki canlarımız olan köpek ve kedileri her zaman gözetiyoruz. Yazın ve kışın hep yanlarındayız. Çünkü onlar bize emanet”dedi.

Sahipsiz Kedi Müşahede Evi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Aşgın, “6 odalı yerden ısıtmalı olacak ve önlerinde yaklaşık 80 metre kare bahçesi ile yeni yerimizde hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve gelen ziyaretçilerimizin sahipsiz kedilerimizi sevebileceği bir yer olacak. Kedi evimizin içerisinde kedi oyuncakları, kedi tırmalama tahtaları, kedi yatakları gibi malzemeler olacak ve kedilerimiz daha güzel ortamlarda yaşamlarını sürdürecek.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.10.2022 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-10-20 18:34:04

kış günleri kalacak ev evinde yakacak odun kömür bulamayanlar varken devletin imkanları keşke bu kadar çar çur edilmese

Misafir Avatar
bi susun 2022-10-21 09:39:20 @vatandaş

ne kadar doğrucusunuz maşAllah. ulan bir Allah'ın kuluna kuruşluk yardım etmeyenler ahkam kesmeye geldin mi aslan kesiliyor. bi susun beee, bi susunnn. garibana da birşey isteyeceksen ayrıca iste. kedilere yapılan bu hizmet garibana hizmeti engellemez ki. bunu yapan senin dediğini de yapar.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
hayyam 2022-10-21 08:51:06 @vatandaş

zoruna mı gitti? al evine de bir tane evsizin karnını doyur. cumayı kaçırmazsınız ama bir cana beş kuruşluk faydanız olmaz.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Has Çorumlu 2022-10-21 10:07:45

Ne kadar boş ve gereksiz harcamalar.
Belediye başkanı kendi ayağına sıkıyor.
Kediler mutlaka sığınacak yer bulur.
Şimdi oraya görevli,bakıcı ve bir sürü masraf yapılacak.
Devletin,milletin parası boş ve gereksiz işlerle resmen çar çur ediliyor.
Onun yerine daha acil ihtiyaçlara yönelmek gerekiyor.

Misafir Avatar
hayyam 2022-10-21 11:42:46 @Has Çorumlu

benim paramla yapılan hizmet sana yaracağına o garibanlara yarasın. senin gibi düşünenlere yağmurlu havada su vermem.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Tebrikler 2022-10-22 10:25:36

Başı boş gezen köpekler için nasıl bir çalışma yapılacak? Çete halinde hayatlarını devam ettiriyorlar.