Saklı cennet için proje hazır

Laçin'de bulunan doğa harikası Yeşil Göl için proje hazırlandı.

06 Eylül 2019 Cuma 14:37
Saklı cennet için proje hazır

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, doğal güzellikleri ve bitki örtüsüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Eşsiz manzarasıyla ilgi odağı olan göl, hazırlanan projeyle turizme kazandırılacak. Peyzaj düzenlemesi ve sosyal tesislerinde yer aldığı proje ise yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak.

Hazırlanan proje hakkında bilgi almak için Laçin’e giden Vali Mustafa Çiftçi, Yeşil Göl etrafında incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi’ye incelemeleri sırasında İlçe Kaymakamı Yavuz Akyol, Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve TSO Başkanvekili Yakup Karaca eşlik etti.

Burada OKA tarafından desteklenen projeyle ilgili peyzaj firması yetkililerinden bilgi alan ve proje fotoğraflarını inceleyen Vali Mustafa Çiftçi, STK temsilcilerinden de fikir almayı ihmal etmedi.

Vali Çiftçi, doğa tutkunlarınca yeni yeni keşfedilmeye başlanan etrafı ormanlık alanla çevrili Çorum- Laçin karayolu üzerinde bulunan Yeşil Göl’ü saklı cennet olarak nitelendirirken, gölün biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Göletin manzara uyumuyla eşsiz bir güzelliğinin ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Çiftçi, “İnsanlarımız hafta sonları buraya gelerek aileleriyle güze vakit geçirirler, dinlenir, eğlenirler. Burası gerçekten muhteşem bir yer. Mutlaka gelip görüp gezilmeli” dedi.

Bu arada Yeşil Göl, doğa turizmi ile ilçeye yeni bir gelir kaynağı sunmasının yanı sıra bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Son Güncelleme: 06.09.2019 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2019-09-06 18:10:05

inşAllah sonu ayder yaylası yada uzun göl gibi olmaz...

Avatar
okuryazar 2019-09-06 20:46:42

istemiyoruz ellemeyin! yeşilgöl bu haliyle çok güzel.

Avatar
Yazık 2019-09-07 09:43:40

Doğa harikası diye hemen tesis mi yapmalı? En son gittiğimde her yer çöptü. Kokuyordu. Piknik bile yasaklansın!! Bizim insanımızın doğadan anladığı tek şey mangal yapmak, kirletmek.

Avatar
Vatan Taş 2019-09-07 01:34:26

Acaba Çorum barajını da kullanılabilir bir piknik alanı haline getirmeyi düşünüyorlar mi acaba bizim büyüklerimiz...

Avatar
Çakır 2019-09-07 13:36:29

El attığı güzelliği kurutan;ormanları yaylaları, meraları yağmalayan; % 4 altın için küresel emperyalistlere vatanı geri dönüşümsüz yağmalatan; gölleri havuzlara
çeviren; mermer satacağız diye dağlarımızı traşlayan zihniyet bir defolun artık memleketin tepsinden