Sapıklığın yasal güvencesi ortadan kalktı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili alınan yargı kararını değerlendirildi,

03 Ocak 2023 Salı 11:14
Sapıklığın yasal güvencesi ortadan kalktı

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili alınan yargı kararını değerlendiren AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Danıştay’ın kararıyla 'küresel' düzeyde propagandası yapılan, desteklenen, teşvik edilen sapıklığın yasal güvencesi ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptaline yönelik davaları reddeden Danıştay 10. Dairesinin kararını onadı. Danıştay’ın kararını değerlendiren AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, "Küresel düzeyde desteklenen söz konusu bu sapkın akımlar, kökü dışarıda bir kısım dernek ve bazı muhalefet belediyelerden de destek alarak, maalesef ülkemizde yasadışı eylem, gösteri ve taşkınlıklara giriştiler. Bütün bu saldırılar, taşkınlıklar, sapkınlıklar nedeniyle Müslüman Türkiye toplumunda, İstanbul Sözleşmesine karşı ciddi tepkiler oluştu” dedi.

“Tüm bu gerçeklerden hareketle, her zaman, 'Bizim rotamızı milletimiz çizer' diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mart 2021 tarihinde İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek aziz milletimize, değerlerimize, inancımıza, geleceğimize zarar veren bu yapıların ülkemizde mayalanarak kök salmasına müsaade etmemiştir” diyen Kavuncu, “Gelinen nokta itibariyle, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, sözleşmeden çekilme kararını hukuka uygun bularak onaylamıştır. Danıştay verdiği bu kararla, İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin hukuken hiç bir problem olmadığını ortaya koymuştur. Dolayısıyla süreç tamamlanmış, toplumun beklentileri ve hak yerini bulmuştur. Bir hakkın teslimi bağlamında Danıştay’ın vermiş olduğu kararı da aziz milletimiz yüreğiyle onaylamıştır. Ayrıca bu kararla, 'küresel' düzeyde propagandası yapılan, desteklenen, teşvik edilen sapıklığın yasal güvencesi de ortadan kaldırılmıştır. Diğer taraftan AK Parti, MHP ve BBP'li 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM’ye sevk edilen, Anayasa değişikliği teklifi 401 ve daha fazla milletvekilinin oyu ile kabul edildiği takdirde 'Evlilik birliği, kadın ve erkeğin evlenmesiyle kurulabilir’ ifadesiyle gerçek beka meselemiz, ailenin korunması ve temel insan hak ve özgürlüklerinden olan başörtüsü anayasal güvenceye kavuşturulmuş olacaktır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.01.2023 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sahtekar editör'e 2023-01-03 18:33:45

Ulan editor olacak sahtekar. Yorumlarimizi niye yayinlamiyorsun. 6 yasindaki cocuklari evlendiren tarikatlar ile ilgili yasal duzenleme yapin demnin neresi zoruna gittide yayinlamadin

Avatar
Gözunuz aydin, ne buyuk kazanim 2023-01-03 12:37:22

Hadi gozunuz aydin. Artik tarikat ve cemaatlerde cocuklara yapilan istismarlara ya da 6 yasinda evlendirilen kiz cocuklarina da bir yasa hazirlarsiniz, yasal guvenceye kavusturursunuz.

Avatar
Iki ucu sapik dolu degnek 2023-01-03 12:44:20

Tarikatlar eli ile yapilan sapikliga da bi yasal duzenleme yapsaniza haci abi.

Avatar
Çorum 19 2023-01-03 21:09:19

Millet aya bu coğrafya yaya coğrafya kaderindir diye boşa dememişler

Avatar
Ahmet 2023-01-03 12:15:47

Sapıklığın yasal güvencesini kim getirmişti? Bu arada zina hala suç değil sayın vekilim.

Avatar
Çorumlu 2023-01-03 13:06:56

Şu sübyancılarada bi el atsanız vekilim herhalde cezaevleri almayacak.Gerçi sübyan evliliklerinden haberiniz yoktur zannederim.6 yaş gibi h

Avatar
Necati 2023-01-03 20:55:16

Televizyon dizileri profesyonel sapıklar üretmeye devam ediyor. Bazıları da tavşana kaç tazıya tut demeye devam ediyorlar.

Avatar
İSKİLİPDEN 2023-01-03 18:29:55

Hafta soni Çorumdan İskilipe gelirken harümi inince 15 metre önü göremedi araçlar. 7 -8 araç kazası meyda geldi bu günlerde tabii olay önlem maalesef duble yol, ışıklandırma yeterli değil çözüm üretilmeli. Seçime 4 ay kalır gibi

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-01-04 08:08:43 @İSKİLİPDEN

İstanbul Sözleşmesi maddesi miydi İskilip yolu ışıklandırması, kaçırmışım?

Beğenmedim! (0)