Sarı kantincilere seslendi

Kantin işletmecilerine gıda güvenliği hatırlatmasında bulunuldu

12 Şubat 2018 Pazartesi 10:25
Sarı kantincilere seslendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri kantin işletmecileri ile bir araya geldi.

İl Müdürü Orhan Sarı, gıda güvenilirliğini artırmak ve halk sağlığını koruyup bilinçlendirmek amacıyla kantin işletmecileri ile toplantı düzenledi.

Sarı, yaptığı konuşmada, ana sloganlarının ‘Tarladan sofraya gıda güvenliği’ olduğunu belirterek, bakanlığın en önemli sorumlulukları arasında halk sağlığı, tüketici menfaatleri ileçevrenin korunması kapsamında gıda güvenliğinin tesisi olduğunu kaydetti.

Bakanlığın tüketicilerin şikayetlerini iletebilecekleri  Alo 174 Hattını devreye aldığını hatırlatan Sarı, şöyle dedi; “Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye'nin her yerinden 174'ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz. Bakanlığımızın duyarlılığı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız söz konusu olduğunda bir kat daha artmaktadır. Okul dönemindeki çocuklarımız, günlük beslenmesinin en az bir öğününü okullarında hizmet veren kantinlerden almaktadır. Bu durum, çocuklarımızın beslenmesinde okul kantinlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir.

Gıda güvenilirliğinin temininde temel sorumluluk gıda işletmecisine aittirGıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketime sunan işyerleri güvenilir gıdaya ulaşılması konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan Hijyen Uygulamaları ile HACCP ilkelerine dayanan prosedürlerini uygulamak ve sürdürmek zorundadır. Halkımızın sağlığı birinci önceliğimiz. Bundan taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Son Güncelleme: 12.02.2018 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.