Şehitlik ikinci evi oldu

Çorum’da berber esnafı Kenan Ahıska, şehitliği ikinci evi olarak görüyor.

06 Aralık 2021 Pazartesi 22:48

Çorum’da berber esnafı Kenan Ahıska, şehitliği ikinci evi olarak görüyor. Kenan Ahıska, bu yönüyle takdir topluyor.

Şehitler ve şehitlik mertebesine çok güçlü bir gönül bağı olan berber esnafı Kenan Ahıska, çocukluğundan bu yana her fırsatta şehitliği ziyaret ediyor. Şehitliğe her gelişinde orayı daha da güzel bir hale getirebilmek için uğraşan Kenan Ahıska, şehitlere olan borcumuzun unutulmaması gerektiğini dile getiriyor.

İş yerinde de bu sevgisini gösteren Ahıska; vatan ve millet uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimizden Ömer Halisdemir, Mehmet Burak Kaplan, Baki Avşar ve Azeri şehidimiz Mübariz İbrahimov’un fotoğraflarını en üst noktalara asarak herkese örnek oluyor.

'KIZIMLA BİRLİKTE SÜREKLİ ZİYARET EDİYORUZ'

Hiç bir beklenti içerisinde olmadan şehitlik için elinden geleni yaptığını aktaran Kenan Ahıska, bunları yapmaktan mutluluk duyduğunu, bu görevin sadece belediyeye ait olmadığını ve herkesin bu sorumluluğu taşıması gerektiğini ifade etti.

Her bayram namazından sonra ve hafta sonları çocuklarıyla birlikte şehitliğe geldiklerini ifade eden Ahıska, 4 yaşındaki kızı ile birlikte varsa çevredeki çöpleri topladıklarını söyledi. Ahıska, “Her hafta sonu çocuklarımla birlikte geliyoruz. Çevrede yapılması gereken ne varsa yapıp, duamızı edip ayrılıyoruz.” Dedi.

Çorum Belediyesi tarafından şehitlikte yapılan düzenleme çalışmalarından da çok memnun olduğunu ifade eden Ahıska, “Çorum Belediyesi tarafından çalışma yapılıyor, şehitliğimiz çok güzel ve Çorum’a yakışır bir görüntüye kavuşuyor. Çorum halkı adına Çorum Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.” Dedi.

'ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYALIM'

Uzun süredir ziyarete geldiği için vatandaşlar tarafından şehit yakını sanıldığını söyleyen Ahıska, “Şehitliği ziyaret etmek için şehit yakını olmak gerekmiyor. Çevredeki parklara piknik için gelebiliyorsak, zaman bulup şehitliğimize de gelip dua etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Şehitliğin önemini kendi çocuklarına tam manasıyla aktardığını vurgulayan Kenan Ahıska, tüm vatandaşların da çocuklarına vatan, millet ve şehit kavramını öğretmesi gerektiği mesajını verdi.

KAYNAK: ÇORUM WEB TV

Son Güncelleme: 07.12.2021 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.