Sel geldi, hayvanlar telef oldu, ekili arazi zarar gördü

Çorum’da sağanak yağış ve dolu sele neden oldu. Sel sularına kapılan 2 büyükbaş hayvan telef olurken, ekili arazi zarar gördü.

04 Haziran 2023 Pazar 22:44
Sel geldi, hayvanlar telef oldu, ekili arazi zarar gördü

Çorum’da sağanak yağış ve dolu sele neden oldu. Sel sularına kapılan 2 büyükbaş hayvan telef olurken, suların altında kalan yüzlerce dönüm tarım arazisi zarar gördü.

SON BİR HAFTADIR ETKİLİ YAĞIŞ

Çorum’da son bir haftadır etkili olan sağanak merkez ve ilçelerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Merkeze bağlı Kalehisar köyünde ikindi saatlerinde başlayan sağanak ve dolu hayatı felç etti. Sağanak nedeniyle köyde bulunan dereler taşarken köyün sokakları göle döndü. Köyün yolları çamurla kaplanırken, yağışa dışarda yakalanan bir vatandaş köyde bulunan durağa sığındı. Dakikalarca duraktaki oturakta bekleyen vatandaş, suların çekilmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı.

EKİLİ ARAZİ SULAR ALTINDA KALDI

Sungurlu ilçesine bağlı Hacı Musa köyünde ise sağanak yağış nedeniyle yüzlerce dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Köyün yanından geçen dere taşarken, selin geliş anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.


İHA

Son Güncelleme: 05.06.2023 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayyam 2023-06-05 08:26:52

Telef oldu ne ya? Öldü demeyi bile mi yakıştıramıyorsunuz bu canlara? Etini sütünü sömürdüğünüz yetmiyor, ölmeyi bile mi lüks görüyorsunuz onlara? Belki de onlar için iyi oldu. Bıçakla boğazlanarak ölmediler en azından.

Avatar
Telef olmak 2023-06-05 10:07:06

Telef olmak gereksiz yere ölmek anlamında kullanılır..
Bıçakla boğazlanarak ölmedi , dediğin tanımlama İslamiyette kurbanı ve kurban bayramını temsil eden ve müslümanların üzerine farz olan bir görevdir. Müslüman mahallesinde salyangoz mu satmaya çalışıyorsun , sömürmek istemiyorsan yeme etini sütünü ..
Sabah sabah muz yeyip rakı içen maymun fıkrasını getirdin aklıma..

Misafir Avatar
hayyam 2023-06-05 13:38:48 @Telef olmak

Kurban farz değildir vaciptir bu bir. Daha yaptığınız ibadetin sınıfından haberiniz yok. Ayrıca kurbanı, İslam'ı işaret eden bir şey yazmadım ben. Yediğiniz etleri de hayvanı bıçakla boğazlayarak elde etmiyorlar mı? Bir gün Allah korusun bir felakette hayatını kaybedersen senin için de mi "telef oldu" ifadesini mi kullanalım? Bu da iki...

Beğenmedim! (0)