Sezon açıldı, Yeşil Göl’de yürüyüş

Türkiye’de turizm sezonunun başlaması ile birlikte Çorum’un doğal, kültürel ve turizm değerlerine dikkat çekildi.

01 Haziran 2022 Çarşamba 13:55
Sezon açıldı, Yeşil Göl’de yürüyüş

Türkiye’de turizm sezonunun başlaması ile birlikte Çorum’da doğal, kültürel ve turizm değerleri ile çevre konularında farkındalık oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, Laçin/Yeşil Göl'de ‘Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği’ etkinliği düzenlendi.

Programa Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli katılırken, Yeşil Göl civarında ve yürüyüş parkuru boyunca çevre temizliği, bitki çeşitliliğini tanıma ve koruma gibi çeşitli çevre etkinlikleri yapıldı, plastik, metal, kâğıt ve cam atığı toplandı.

Laçin ilçesinde, Köse Dağı'nda etrafını çevreleyen çam ormanıyla birlikte yakınlarında doğal şelalesi bulunan, çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapan Yeşil Göl ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor.

Bir doğa harikası olan Laçin Yeşil Göl'ün mesire alanı doğa sporları ve kamp faaliyetleri için dört mevsim doğayla iç içe olma fırsatı veriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  Çevre Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlerken, tüm vatandaşların da yıl boyu çevreye ve doğaya sahip çıkmalarını çağırısı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165