Şikayetler arttı, belediye ikinci kez açıklama yaptı

Çorum'da kar sonrası tuz ve kumlamanın neden olduğu şikayetler artınca Çorum Belediyesi ikinci kez açıklama yaptı.

16 Şubat 2022 Çarşamba 22:49
Şikayetler arttı, belediye ikinci kez açıklama yaptı

Çorum Belediyesi kentte yoğun kar yağışı ile mücadele kapsamında yine yoğun tuzlama ve kumlama yaptı. Ana cadde ve sokaklar ile kaldırımlarda gerçekleştirilen kumlama ve tuzlamanın ölçüsü kaçırılmış olmalı ki, kar ve buz kütleleri tamamen ortadan kalktıktan sonra kentte ciddi bir kirlilik oluştu. Bilhassa havanın iyi olduğu günlerde cadde, sokak ve tretuarlardan toz bulutları yükselmeye başladı. Esnaf ve vatandaşlar da, bu durumdan rahatsız ve şikayetçi olmaya başladı. Bu arada kumlama sonrası mazgalların tıkanma ihimalinin yüksek olduğu, kanal temizliği gerekebileceği ifade edildi.

ÇORUM BELEDİYESİ İKİNCİ KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Şikayet ve eleştiriler Çorum Belediyesi yetkililerine de ulaşmış olmalı ki, kurumdan bugün ikinci bir açıklama yapılarak şehir genelinde temizlik seferberliğinin gece-gündüz sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, yollarda ve yaya kaldırımlarında karla mücadele çalışmalarından kalan tuzlu kum kalıntılarını temizlemeye devam ediyor. Belediye ekipleri cadde cadde, sokak sokak hummalı bir çalışma yürüyor.

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Çorum’da, karla mücadele çalışmaları ile takdir toplayan Çorum Belediyesi, karların erimesiyle birlikte aynı tempoyla çalışmaya devam ediyor. Ekipler bu defa karla mücadele çalışmaları kapsamında buzlanmayı önlemek için yola serpilen tuzlu kum kalıntılarının temizliğini yapıyor.  Şehrin genelinde çalışma başlatan Çorum Belediyesi ekipleri cadde cadde, sokak sokak temizliğe devam ediyor. Çalışmaları sırasında zabıta trafik ekipleri de anons yaparak park halindeki araçların kaldırılmasını sağlarken temizlik ekipleri de yolları ve yaya kaldırımlarını tazyikli su ile yıkadı.

Varinli Caddesi ve Cemilbey Caddesi’nde devam eden temizlik çalışmalarını inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, karla mücadelede olduğu gibi temizlik çalışmalarına da gece gündüz demeden aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi. Girilmedik sokak ve cadde bırakmadan tuzlu kum kalıntılarının tamamen temizleneceğini ifade eden Yağbat, “Yoğun bir tempoyla çalışan belediye ekibimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan da temizlik çalışmalarının yapıldığı bölgelerde, yol kenarına park ettikleri araçları bir süreliğine kaldırarak ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 17.02.2022 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu az da olsa sorumlu 2022-02-16 23:04:00

Çok iyi temizlik yapıldığı iddiasına katılmıyorum. Her taraf pislik içinde sokaklar berbat durumda. Temizlik yapılmadan yapılan yıkama kanalizasyon sistemine büyük zarar vermektedir. Birçok mazgal dolmuş vaziyette. Kanalcıların da bir an önce mazgal temizliğine başlaması gerekmektedir. Yağmurlar başlarsa yollar göle döner.

Avatar
Aslında olan.! 2022-02-16 23:29:40

Aynen şahidiz Sayin belediye başkanimizin evinin önü temizlendi; ..ok marketin oraya kadara asagisina dokunulmadi!

Avatar
Müşfik Kalemdar 2022-02-17 15:50:31

2022 yılında meteoroloji, ulaşım ve iletişim alt yapısını kullanmakta beceriksizlik örneği sergileyerek, doğa olayına suç atıp 'AMA ÇOK YAĞDI' demek ve gidip bu devirde kumla falan müdahale etmeye çalışmak sadece beceriksizliktir en basit tabirle. Ortada başarılıyı geçtim mücadele dahi yok, bu en fazla müdahaledir, o da vatandaşın yaşam kalitesine ve soluduğu havaya müdahale. Ulukavak Mah.'ta 3-4 gün caddeler dahi 'müdahale'den uzaktı. Sonra kum döküldü sanıyorum ekâbirimiz şöyle akletti; "ya hu zaten şehrin havası berbat, (malum tek ormanlık araziye doğru da şehri büyütmeye çalışıyoruz,) şimdi kar biraz temizledi havayı, aman ha şehir biraz nefes alınabilir olur, kum saçın bir an önce ki kar kalkınca toz tutsun göğü. Bu şekilde düşünüldüyse en azından bir PLAN var diye taktir edebilirim ve metindeki 'BAŞARI'ya hak veririm. Öbür türlü vaziyetin üstünü; temizlik için gezmeye çalışan araçların dahi kaldırdığı toz örtmüş durumda.

Avatar
Mustafa 2022-02-17 01:28:35

Su zaten yok boşuna harcamayın suları çorumun bütün sokaklarını yıkamak mümkünmü sadece süpürülmesi yeterli bence yarın birgün ALLAH yağmur verir heryer tertemiz olur

Avatar
Recep 2022-02-17 08:45:01

temizliğin T si yok fatih caddesinde..tuz la beraber kum kullanılması yanlış sanırım. 20 gündür kumun tozunu çekiyoruz, iyi bir yağmur yağana kadar da devam edecek gibi

Avatar
Pınar koleji etrafındaki sokaklar çok kotu 2022-02-17 08:46:45

Çocuğu okula götürürken pınar.koleji etrafındaki sokakta da kumdan araba kaydı. Lütfen temizleme aracı ile o bölgede de çalışma yapın . teşekkürler

Avatar
mehmet 2022-02-17 08:52:23

aşkla çalıştığını zanneden aşkın karla mücadelede sınıfta kaldığın gibi temizlikte de sınıfta kaldın

Avatar
Temizlik 2022-02-17 21:58:12

Yaklaşık 24 yıl önce bir belediye başkan yardımcısı vardı.Deli doluydu ama babacandı.Şimdiki itfaiyenin oradan başlar arazöz ile kaldırım ve yolları aşağı anitta otelin önüne kadar yıkanırdı.Vatandaş ve esnaf tozdan zarar görmezdi.(Sizde böyle yapabilirsiniz.)