ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI

Dünya ve Türkiye’de etkisini gösteren koronavirüs salgınından toplumun tüm katmanları etkilenirken, İHH yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahipleri ile dayanışma çağrısı yaptı.

25 Mart 2020 Çarşamba 13:20
ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI

Dünya ve Türkiye’de etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik dalgalanmalar toplumun tüm kesimlerini derinden etkilerken, öncü sivil toplum kuruluşları arasında başı çeken İHH, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerinin yalnız bırakılmaması için dayanışma çağrısı yaptı.

İHH’den yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi; “Yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayalım, Onlara Destek Olalım. Bağışlarınızı EFT veya havale ile de yapabilirsiniz. Çorum İHH-VAKIF KATILIM BANKASI ÇORUM ŞB. IBAN: TR17 0021 0000 0001 9001 9000 01. (ÇORUM) ya da (İDLİB) Açıklaması İle. Telefonlarımız: 0364 224 2620 - 0538 877 7655  Çorum İHH Ofisimiz: Üçtutlar Mah. Murat Evler 6. Sok. No:12.”

COVID-19 KÜRESEL BİR AFET DURUMU

Çorum İHH Başkanı ve Acil Durum ve Afet Bilinci Eğitmeni Selim Özkabakçı, koranivürüs salgınının küresel bir afet durumu olduğunu açıkladı.

Özkabakçı, yaptığı açıklamada şu bilgiler yer verdi; “Dünyayı esareti altına almış bir virüs ile karşı karşıya karşıyayız. Dünya kendisini karantinaya almaya çalışıyor. Evlere çekilmiş olayları hayretle izliyoruz. Dünya daha önce böylesi bir afetle beklide hiç karşılaşmadı.

Afet diyorum çünkü yaşadığımız bu geçici olağan üstü durumun küresel bir afet olduğu ortadadır. Afetlerde üç aşamaya dikkat çekilir, Afet Öncesi (afete hazırlıklı olma hali), Afet Ânı (afetten korunma becerisi) ve afet sonrası (afetin zararının giderilmesi). Şu an yaşadığımız durum afet ânı durumudur. Ancak diğer afetlerden farkı afet ânının çok daha uzun sürmesi ve afetin boyutunun an be an büyüyerek değişkenlik arz etmesidir. Bu afetin bir diğer yanı da hazırlıklı olunamamasıdır. Daha önce buna benzer salgınlar olmuş ama bu türden bir virüs ilk olarak ortaya çıktığı için öncesi bir hazırlık yapılamamıştır.

Virüs afetinde yapılması gereken; virüsten korunma bilincimizi ve becerimizi en üst seviyeye çıkartarak hem kendimizi hem de çevremizi bu geçici durumdan azami derecede korumaya çalışmak olacaktır. Ülkemiz genelinde sağlık kuruluşları Virüsten korunma yöntemlerini her platformda sürekli olarak bir eğitim metodu şeklinde sunmaktalar. Ülkemiz dünya ölçeğinde virüsten korunma çalışmasında en üst düzeyde bir öz veri ortaya koymuştur, insanların ve insanlığın yaşama hakkına sahip çıkmıştır.

Bize düşen yetkililerin yapmış oldukları uyarıları ciddiye alıp, dikkatle uygulayarak afeti en az zararla sonlandırmak olacaktır.

Her afetin bir sonu olduğu gibi bu afette inşallah insanlığın kurutuluşu ile sonlanacaktır.

Halkımıza virüs kaynaklı tedbirlerden dolayı geçici olarak işsiz kalmış, hasta, yaşlı ve kimsesizlere destek olma sorumluluğumuzu da hatırlatıyoruz.”

Son Güncelleme: 25.03.2020 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2020-03-25 21:21:44

Bu amca bu siteye abonelik almış galiba her hafta manşet