Soğuk hava kapıda: kar, yağmur, fırtına…

Çorum'un da içinde bulunduğu bölge Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla soğuyacak.

09 Kasım 2021 Salı 11:55
Soğuk hava kapıda: kar, yağmur, fırtına…

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre, halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak bölge genelinde mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Bugün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde (Kastamonu, Sinop ve Samsun) başlayacak yağışların çarşamba günü bölge genelinde, perşembe günü ise Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinde görüldükten sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

Yağışların özellikle yağmur, çarşamba günü 800 metre üzeri yüksek kesimler ile perşembe günü yağış alanı 400 metre ve üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yine yağışların çarşamba günü Ordu ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur, 800 metre ve üzeri kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın çarşamba günü ilk saatlerden itibaren akşam saatlerine kadar bölgenin kuzey kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Bölgeyi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası, kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem taşıyor.

Son Güncelleme: 09.11.2021 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.