Soğuk ve yağış yolda

Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor.

21 Aralık 2019 Cumartesi 22:47
Soğuk ve yağış yolda

Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Bugünden itibaren düşüşe geçecek olan sıcaklıklar birkaç gün içinde hissedilir derecede azalacak. Soğuyan havanın etkisiyle hafta ortasından itibaren Türkiye'nin iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre ayrıca Çorum için fırtına, kuvvetli rüzgar uyarısı var... 

Sıcaklık rekorları kırılan kasımın ardından ılık geçen aralık ayı da geride kalıyor ve hava sıcaklıkları düşmeye başlıyor.

Yarından itibaren yurdu etkilemeye başlayacak soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerine inecek ve hatta bazı noktalarda mevsim normallerinin altında hissedilecek. Düşen hava sıcaklıkları kar yağışını da beraberinde getirecek. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren Türkiye'nin özellikle iç ve yüksek kesimlerinde kar bekleniyor.

SOĞUK HAVA DALGASI KALICI OLACAK

Küresel tahmin sistemlerinden alınan verilere göre 26 Aralık'tan itibaren yurdu ciddi şekilde etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası ilerleyen günlerde de etkisini sürdürecek. Yılbaşını yaşayacağımız hafta Türkiye'nin gündeminde kar yağışı olacak. Soğuk ve karlı hava dalgası ocak ayının ilk haftasında da kendini hissettirecek.

Son Güncelleme: 22.12.2019 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.