Son hava durumu tahminleri

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı.

05 Ekim 2020 Pazartesi 10:09
Son hava durumu tahminleri

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı: 10 ile yağış uyarısı
Meteorolojinin son hava durumu değerlendirmelerine göre, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleri ile Muş’un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize il geneli ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklenmektedir.
Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzeydoğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleri ile Muş’un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize il geneli ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklenmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde artmaya devam edecek, batı kesimlerinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın, yurdun batı kesimlerinde güneyli, doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzey, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
ÇORUM’DA BU HAFTA HAVA
Çorum bugün parçalı bulutlu 25 derece, yarın 27 derece, Çarşamba günü 26 derece, Perşembe günü 28 derece olurken, Cuma günü sıcaklımk tekrar düşecek ve 20 derece olacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.