'Son ses müzik ile düğün yapılmaz'

Araba ve motorlarını bağırta bağırta gezdirenlere de sert çıktı.

24 Ağustos 2017 Perşembe 08:01
'Son ses müzik ile düğün yapılmaz'

Vali Necmeddin Kılıç, şehir içinde yapılan gürültü kirliliğine dikkat çekerek, özellikle şehir içinde susturucusunu söküp araba ve motorlarını bağırta bağırta gezdirenlere sert çıktı.

Gülabibey Mahallesi sakinleri Halk Günü toplantısı kapsamında sorunlarını dile getirdi. 

Şehit Emin Güner Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, kurum müdürleri, daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantı öncesi İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, mahalle sakinlerine Çorum'da asayiş ve güvenlik ile ilgili alınan önlemlerden bahsetti. Toplantı kapsamında bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, Halk Günü toplantılarının amacını açıkladı.

Her hafta Çarşamba günü Halk Günü toplantıları düzenlediklerini belirten Kılıç, amaçlarının halka hizmet etmek olduğunu söyledi.

Halka hizmet etmeyi bir ibadet olarak gördüklerini belirten Kılıç; "Biz buraya saltanata gelmedik. Hiç kimse buraya hava atmaya da gelmiyor.  Ben ve benim emrinde çalışan herkes bu milletin hizmetkarıdır." diye konuştu

'BİZ BU KOLTUKLARDA HİZMET İÇİN VARIZ'

Bu tür toplantıları halkın sorunlarını dinlemek adına önemsediklerini ifade eden Vali Kılıç, Valiliğin kapılarının her zaman halka açık olduğunu belirterek, "Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız. Biz dertlilerin çaresi olacağız. Çorum'un bütün müdür ve amirleri halkımızın hizmetinde olacak. Biz bu koltuklarda hizmet için varız. Bu anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz." dedi.

Halk içinde bir sıkıntısı ve sorunu olan kişilere ulaşılabilmesi için vatandaşlardan yardım talep eden Kılıç, mahallelerde yardıma muhtaç kişilere ulaşmak için halkın desteğini istedi.

Devlet olarak yardıma muhtaç kişilere her türlü yardımı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Kılıç, yemek isteyenlere yemek, yakacak isteyenlere yakacak vermeye devam edeceklerini kaydederek; "Mahallerimizde kimsesiz yardıma muhtaç aile ya da kişileri bilmemiz lazım. Kimse aç yatmasın diye bir aşevi kurduk evlere yemek dağıtıyoruz. Her  hafta bir mahalleye gidiyoruz. Amacımız halkımızın derdine merhem olabilmek. İsteyen herkese şartları tutuyorsa kömür vereceğiz." dedi

'KOLTUKTA GEZEN ENGELLİ ÇOCUĞUMUZA ÖZEL ARABA HAZIRLADIK'

Konuşmasında önceki gün sosyal medyada bir kadının engelli çocuğunu koltukta gezdirdiği haberlerine de açıklık getiren Vali Necmeddin Kılıç, olayı gördüğünde akşam uyuyamadığını, sabahta ilk işinin olayı araştırmak olduğunu söyledi.

Koltukta gezen engelli çocuk için özel bir araba hazırladıklarını dile getiren Kılıç, Özel İdare bünyesinde engelli vatandaşlar için ayrıca akülü araçlar satın alındığını ve depolarda halen dağıtılmaya beklendiğini ifade etti.

Kılıç, ihtiyaç olunması halinde engelli vatandaşlar için yeniden akülü araçlar satın alabileceklerini kaydetti.

'BİR VALİ VE 300-400 POLİS İLE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDEMEYİZ'

Çorum'da güvenlik ve asayiş olaylarına da değinen Vali Kılıç, Çorum'da uyuşturucuyu sıfırlayacaklarını söyledi.Herkesin kapısını açıp gece rahat uyuyuncaya kadar emniyet ve asayiş görevlerinin bitmeyeceğini vurgulayan Kılıç, Çorum'da uyuşturucuyu sıfırlayacaklarını ve okulların önünde, kenarda, köşede bir tek uyuşturucu hadisesi gelene kadar asayiş ekiplerinin mücadele edeceğini belirtti.Uyuşturucu ile mücadelede halkın desteğinin şart olduğuna dikkat çeken Kılıç; "Uyuşturucu ile topyekûn savaşacağız. Bir vali ile 300-400 polis ile bu işi başaramayız. Mutlaka halkımızın da bize desteği lazım. Bizim uyuşturucu ile bonzai ile işi bitirmemiz lazım." şeklinde konuştu

'SON SES MÜZİK İLE DÜĞÜN YAPILMAZ'


Konuşmasında ayrıca özellikle yaz aylarında ev önlerinde yüksek sesle, rahatsız edici müzik ile yapılan düğünlerin vatandaşları rahatsız ettiğini dile getiren Vali Kılıç, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkının olmadığını belirterek; "Sokak düğünleri artık rahatsız edici hale geldi. Düğüne 30 kişi davet ediliyor ama tüm mahalleye bağıra bağıra son ses müzik dinletiliyor.  Hastası olan var, çocuğu olan var, bebeği olan var, gece mesai yapıp gündüz işe gedecek olanlar var, imtihana girecek öğrenciler var. Son ses müzik ile düğün yapılamaz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Bir de yolu trafiğe kapatıyorlar. Millet kaldırımdan geçemiyor. Bu yasalarımıza aykırıdır. Düğün elbette yapılır ama başkasının hakkını hukunu zedeleyecek şekilde olmayacak." dedi

ŞEHRİ İNLETE İNLETE GEZME HAKKINI KİMDEN ALIYORSUNUZ?

Susturucusunu söküp araba ve motorlarını bağırta bağırta gezdirenlere de sert çıkan Kılıç; "Emir verdim. Çevresel gürültü yapanlar zabıtalarımız, çevre ve şehircilik müdürlüğü ekipleri ve emniyet güçlerimiz tarafından gereğini yapılacak. Siz aracın susturucusunu söküp bas bas bağırtma hakkını nereden alıyorsunuz. Siz motosikletin susturucusunu söküp bütün şehri inlete inlete gezme hakkını kimden alıyorsunuz." ifadelerine yer verdi

Konuşmaların ardından Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinleyerek not aldı ve sorunların çözüm noktasında gereğinin yapılacağını açıkladı.



Son Güncelleme: 28.07.2018 01:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nurettin karakaya 2017-08-24 19:04:36

sayın valimizin dedikleri harfiyen doğruda çözüm nedir onu bulmak lazım. sorunu herkes biliyor zaten.

Avatar
vatansever 2017-08-24 19:28:12

başka bir haber sitesinde aynı haber flaş: belediyede metal yorgunluğu var diye duyuruluyor acaba hangisi doğru?