Söz verdi, yetişecek

Sungurlu'da 16 bin 703 metrekarelik bir alana yapılacak olan kent parkı yetiştirmek için ekipler, gece gündüz çalışıyor.

21 Şubat 2019 Perşembe 14:30
Söz verdi, yetişecek

Sungurlu’da eski stadyumun bulunduğu alanı ve eski şehir parkıyla stadyumun arasında kalan yolu içine alacak şekilde 16 bin 703 metrekarelik bir alana yapılacak olan kent parkı yetiştirmek için ekipler, gece gündüz hummalı bir şekilde çalışıyor.
Seçim bürosu açılışında vatandaşlara 31 Mart öncesi Kent parkı yetiştirme sözü veren Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Ekiplerimiz söz verdiğimiz gibi gecesini gündüzüne katarak hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah 31 Mart öncesinde söz verdiğimiz gibi Kent parkı yetiştireceğiz" dedi.

Ekiplerin alt yapı çalışmalarından sonra ağaç dikimine başladığını söyleyen Başkan Şahiner, “Kent parkına 2 bin adet ağaç dikilecek ve yaklaşık 5 bin civarında küçük bitki ile bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılacaktır. 7 bin metrekarelik alan rulo çim ile çimlendirilecektir" dedi.

500 M2’LİK ALANDA KAFETERYA
500 metrekarelik bir alana kafeterya yapılacağını belirten Başkan Şahiner, "Etrafı raylı cam sistemi, taşıyıcı sistemi alüminyum profil ve çatısı açılır, kapanır alacak şekilde, mutfağı, bay, bayan ve engelli tuvaletleri, bebek odası ve bahçesi olacaktır" şeklinde konuştu.

1000 KİŞİLİK AMFİTİYATRO

Yağışlı ve güneşli havalarda etkinlik yapılmasına imkan sağlayacak şekilde Ramazan etkinlikleri, konser gibi programların yapılacağı 1000 kişi kapasiteli amfitiyatro yapılacağını aktaran Başkan Şahiner, ayrıca dairesel fonlu müzikle beraber ahenkli bir şekilde su gösterilerinin yapıldığı, rengarenk aydınlatmaları olacak şekilde 113 metrekarelik bir alana müzikli dans süs havuzu inşa edileceğini kaydetti. Şahiner, park alanı içerisinde, eşit mesafelerde olacak şekilde, insanların kullanımına kolaylık sağlayacak 4 adet çeşme yapılacağını sözlerine ekledi.

YENİ SPOR ALANLARI

Kentpark’ın içerisinde etrafı kapalı, aydınlatması olan, 24 saat vatandaşların kullanımına açık bir adet voleybol sahası, ayrıca gençlerin spor aktivitelerini gerçekleştirebileceği, etrafı kapalı, aydınlatması olan basketbol sahası yapılacağını ifade eden Başkan Şahiner, eski stadyum alanında koşu yapan kişilerin daha iyi imkanlarda spor yapabilmeleri için etrafı ağaçlarla gölgelendirilmiş bir koşu parkuru yapılacağını kaydetti. Park meydanında bulunan havuz etrafında vatandaşların oturup havuzdaki su gösterisini izleyebileceği 8 adet oval oturma mekanları düzenleneceğini belirten Başkan Şahiner, güneş ışınlarının daha iyi engellenerek yaz günlerinde vatandaşların vakit geçirebileceği estetik 11 adet brandalı mekanları yapılacağını belirtti.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Şahiner ayrıca kalabalık grupların birlikte vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, aktivite yapabileceği, içlerinde oturma alanlarının ve ağaçların etrafında ise iklimlendirme için süs havuzları bulunan mekanlar yapılacağını ifade etti. Şahiner, proje kapsamında 360 araçlık otopark, 10 adet fitness aletleri, 1 adet oyun parkı, büyük çocuklar için 1 adet oyun grubu, 1 adet oyun parkuru ve 1 adet engelsiz oyun parkı yapılacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 21.02.2019 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165