STK’lar eyleme geçiyor

Çorum İnsani Değerler Platformu bir sezonluk eylem planını belirleyecek.

26 Temmuz 2018 Perşembe 13:53
STK’lar eyleme geçiyor

Çorum İnsani Değerler Platformu, ‘Çorum'da Aile Yapısını Tehdit Eden Unsurlar ve Çözüm Önerileri’ konulu kapsamlı, akademik ve bilimsel yöntemlerle yapacakları araştırmanın çalışmalarına başladı.

Çorum İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Çorum İnsani Değerler Platformu olarak ülkemiz, memleketimiz, şehrimiz için yapmayı düşündükleri çalışmaların bir eylem planına dönüştürülmesi için hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.

Platform üyesi STK’lar ile Eylül ayında yapacakları toplantıya değinen Işık, bir sezonluk eylem planını yapacakları istişareler sonucunda belirleyeceklerini ve kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.  Işık, oluşturacakları eylem planı doğrultusunda her bir alan için bir çalışma grubu oluşturacaklarını, üye olan her bir STK’nın  faaliyet alanına göre söz konusu gruplarda/komisyonlarda görev almak suretiyle yapılması düşünülen hayırlı işlere maksimum katkıyı sağlayacaklarına inandığını kaydetti.

Son toplantıda almış oldukları karar gereğince ‘Çorum'da Aile Yapısını Tehdit Eden Unsurlar ve Çözüm Önerileri’ konulu araştırma çalışmalarının alt yapısını kurma gayretlerinin sürdüğünü ve bu bağlamda söz konusu kapsamlı, akademik ve bilimsel yöntemlerle yapacakları araştırmanın temel esaslarını belirlemek amacıyla platforma üye STK başkanlarından bir komisyon oluşturduklarını belirten Işık, “ Rabbim birlik ve beraberlik içinde ülkemiz, memleketimiz, şehrimiz ve ümmet için yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarımızı hayırlı mübarek kılsın.” dedi.

Son Güncelleme: 28.07.2018 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-07-26 19:48:12

Allah razı olsun sizden. Tüm ülke genelinde de acîlen bu hususta harekete geçilmelidir zira Ailelerimizin sonu hiçte sağlıklı durmuyor.
Mesela;Bugün bir genç çift evleniyor ancak eşler lise veya üniversite hayatlarında farklı seviyelerde “flört hayatları” olmuş, bu durumdan her iki tarafta pişman ve evliliklerinden rahatsız . Bu çocuklara liselerden başlayarak bu meselenin dinimizde ve örfümüzde kesinlikle yasaklandığı gibi ileride yaşayabilecekleri bu durumu da onlara öncesinden anlatmamız gerekiyor.

Avatar
Ali 2018-07-26 19:56:03

Bazen de; yine iki tane yine çiftten herhangi birisi önceden “flört” ettiği kişiyle aynı mekanda karşılaştıklarında iki tarafıda çok zor duruma düşürebilir.

Avatar
Resul 2018-07-27 00:14:49

Ali bey çok doğru söylemiş. gençleri şu Kız/erkek arkadaş illetinden kurtarmamız gerek. Diyanetiyle, millieğitimiyle, stk’larıyla anne babalara destek olalım. Hatta defalarca cuma hutbeleri okunsun bu hususta...