Su muhafızı oldular

Çorum Belediyesi, içme suyunda tasarrufun özendirilmesi için okullarda öğrencilere seminerler veriyor.

09 Aralık 2021 Perşembe 18:42
Su muhafızı oldular

Çorum Belediyesi, içme suyunda tasarrufun özendirilmesi ve farkındalığının arttırılması için okullarda öğrencilere seminerler veriyor. Belirlenen 4 okulda 676 öğrenciye ‘Sular Boşa Akmasın Şehrimiz Kurumasın’ konulu seminer verildi. Seminere katılan öğrencilere su muhafızı rozeti takıldı.

Küresel ölçekli yaşanan iklim krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri Türkiye. Çorum ise olağan üstü kurak iller arasında ve içme suyu noktasında çok kritik bir dönemden geçiyor. İçme suyuna yaptığı yatırımlarla Çorum’un susuz kalmaması için mücadele veren Çorum Belediyesi, içme suyunun tasarruflu kullanılması ve israf edilmemesi için bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarına da yoğunluk veriyor.

İlk ve ortaokullar düzeyinde belirlenen 4 okulda verilen içme suyu farkındalık semineri ile toplamda 676 öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Proje kapsamında belirlediğimiz okullarda Su İşleri Müdürlüğümüz yetkilileri öğrencilere su tasarrufu ve suyu bilinçli kullanma konularında eğitimler veriyor. Eğitim alan öğrenciler birer su muhafızı rozeti alıyor ve bundan sonraki hayatlarında alieleri başta olmak üzere çevresindekilere su tasarrufu ile ilgili öğrendiklerini aktarıyorlar.  Bu sayede suyun bilinçli kullanılması farkındalığı yarının büyükleri olan çocuklara kazandırmış oluyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 10.12.2021 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KUŞ ÇEŞMESİ 2021-12-10 11:31:01

Ulu cami içinde kıble tarafında kuş çeşmesi var. Musluğu bozulmuş. 1 senedir dışarı taşacak şekilde fazla akıyor. Caminin temeline doluyor. BELEDİYE SU TASARRUFUNDAN BAHSEDİYOR. 3 kere bildirdim. İlgileneceğiz hemwb diyorlar. Ama malesef ilgilenen gereğini yerine getiren hiç yok.

Avatar
Tolga 2021-12-10 12:22:57

Belediye su faturasının son ödeme tarihini ayın 15'i yada sonrası yaparmısın?