Sular kesildi, vatandaş tepkili

Çorum’un Osmancık ilçesinde yaşanan su kesintisi belediye yetkililerinin tedbirli olmaları gerektiği görüşünü gündeme getirdi.

21 Temmuz 2020 Salı 13:07
Sular kesildi, vatandaş tepkili

Çorum’un Osmancık ilçesinde bazı mahallelerinde su kesintisi yaşanması eleştirilere neden oluyor. 20 Temmuz’da yaşanan ve 21 Temmuz’da devam edecek olan su kesintisi nedeninin su kuyularında yaşanan elektrik kesintisinden kaynaklandığı açıklandı.
Osmancık Belediyesi, ilçede 3 mahallesi dışında diğer tüm mahallelerde su kesintisi yapıldığını belediye hopörlerinden ve resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Konuya ilişkin olarak yapılan duyuruda; “İlçemizin su ihtiyacını karşılayan su kuyularının olduğu bölgede Çalık YEDAŞ tarafından elektrik kesintisi yapılması nedeniyle su kuyularımız çalışmamaktadır. Elektirik verildiği takdirde 19.00 itibarı ile şebekeye su verilecektir. Ancak 21 Temmuz 2020 günü de YEDAŞ tarafından saat 08.00 - 19.00 arasında elektik kesintisi olacağı duyurulmuştur. Bizden kaynaklanmayan zorunlu su kesintisinden dolayı vatandaşlarımızdan özür dileriz." ifadelerine yer verildi.

'BELEDİYE BEKLENMEYEN PROBLEMLERE KARŞI PLANMA YAPIP TEDBİR ALMALI'
Konuya ilişkin eleştiri ve önerilerini dile getiren bazı vatandaşlar ise "Bir beldede içme suyunun temini ve dağıtımında yaşanan problemi sadece YEDAŞ'a havale etmek doğru bir yönetim anlayışı olamaz. Belediyenin teknik adamları bu tür olAğanüstü durumlar için  tedbir alarak planlama yapmalı. Şayet teknik kadronuz yoksa ya bu konuda uzman personel alırsınız ya da hizmet alımı yaparsınız. Su hayattır. 48 saat süren bir su kesintisi insanların gündelik hayatını felç eder. Sağlık açısından da sıkıntılara neden olabilir. Bu nedenle başta Osmancık Belediye Başkanı olmak üzere teknik kadro bu türden ani gelişen olumsuzluklara karşı önceden tedbirlerini almalı. İleride yaşanabilecek benzer enerji kesintileri ve diğer beklenmeyen ani problemlere karşı planlamalarını önceden yapmalıdır" diye konuştular.

İHA

Son Güncelleme: 21.07.2020 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Jeneratör İcat EDEMEDİNİZMİ 2020-07-21 18:05:20

Koskoca ilçe belediyesi jeneratör bulamamışmı. Traktörle bile kurar yine basarsın o suyu. Mazereti bulmak kolay iş. Belediye her türlü çareyi bulan demektir. Yaz günü bunu reva görmüş BAŞKAN. Öncekini sonrakini karıştıranlarda art niyetli anlaşılan. Sen başkansan mazeret değil çözüm üreteceksin.

Avatar
Ahmet 2020-07-21 14:17:01

Tabi 3 dönemdir alınmayan önlemlere susanlar şimdi beklenmeyen problemlere karşı önlem istiyor. Önce gidip kentsel dönüşüm projesi, demir yığını yaya köprüsü, restorasyon derken yıkıp yeniden yaptıkları tarihi köprünün hesabını sorun.

Avatar
Can 2020-07-21 15:40:17

Aynen 3 dönemdir hiç mi su kesilmedi sesiniz çıkmıyodu bir öncekine atıyordunuz yatın kalkında siz ahmet başkana dua edin öyle bir başkanınız var

Avatar
Kader 2020-07-23 13:36:54

Sular ayran gibi kaç gündür