Sungurlu’da ekmek 5 lira oldu

02 Şubat 2023 Perşembe 13:54
Sungurlu’da ekmek 5 lira oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde fırıncılar maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe zam yaptı. İlçede 200 gram ekmek yarından itibaren 5 TL'den satılacak.

Sungurlu faaliyet gösteren fırıncılar, girdi maliyetlerinin artmasını gerekçe göstererek ekmeğe 1 TL zam yaptı. 200 gramı 4 TL'den satılan ekmek Cuma gününden itibaren 5 TL'den satılacak.

SUNGURLU TSO AÇIKLAMA YAPTI

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, meclis kararı ile ilçede 200 gram ekmeğin fiyatının 4 liradan 5 liraya yükseltildiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Fırıncı esnafları Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesidir. Odamıza ekmek fiyatının artırılması ile ilgili dilekçe vermişlerdir. Bizde kanun gereği zam konusunu görüşmek üzere Ekmek Fiyat Tespit Komisyonunu topladık..

Toplantıya; Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye Başkanlığı, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğinden temsilciler katıldı.

Toplantıda 200 gram ekmeğin fiyatının 5 lira olarak uygulanması yönünde karar çıktı. Karar TSO meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edildi. Yeni ekmek fiyatı Sungurlu Kaymakamlığı ve Sungurlu Belediyesine bildirilirken, tarifeyle belirlenen ekmek rayicinin üzerinde satış yapılmayacaktır.”ifadeleri kullanıldı.

Karar, 3 Şubat Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Son Güncelleme: 02.02.2023 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vay vay 2023-02-03 09:34:58

Ulu Reisin ayakkabılarını yalamamız lazım, Buğdayı Rusyadan Bakliyatı Meksikadan Angusları Afrikadan ithal etmek kolay bişey değil Memleketin kıymetini bilin. Alamanlar Mercedese biniiyor ama açlar bizi kıskanıyorlar:)

Avatar
Eeeeyyyy dış minnaklar, ben ekonomistim 2023-02-02 14:37:18

Yetmez en az 10TL olmalı. İtibardan tasarruf olmaz, ekmek sofraların büyük lüksü. Ayrica AKP'nin Türkiye Yüzyılın 'da ekmeğin 10 TL olması gerekir. Eeyyy altılı masa, eeeyyy dış minnaklar, eeyyy Bay Kemal bunun sorumlusu sizlersiniz. Bizim dünya lideri ekonomistimiz faizleri düşürüyor, daha da düşürecek, daha ne istiyorsunuz. Yeteeeer söz de karar da milletin. Ekmek fiyatlarının Sungurluda 5 TL olması bizim büyüyen ekonomizin ve ihracattaki rekorumuzdan kaynaklanıyor. Şaka bi tarafa, Allah sonumuzu hayretsin. Bunlar iyi günlerimiz. İnşAllah dışarıdan et , süt, ekmek ithal etmek zorunda kalmayız.

Avatar
Ali 2023-02-02 23:57:20

Ey millet ekmek 1TL iken 10TL yaparak nimete olan hürmetimizi gösterdik desin başkan, alkış tufanı koparacak insan o kadar çok ki:((( İşimiz bu nedenle çok çok zor...Allah yardımcımız olsun.

Avatar
Ne Oluyor 2023-02-03 16:57:44

Sungurlu daki fırıncılar ekmek fıatı ile ne kadar çok uğraşıyorlar