Tamircilere iş güvenliği eğitimi

Oto tamirci esnafına, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

30 Haziran 2013 Pazar 18:30
 Tamircilere iş güvenliği eğitimi


ÇESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim ÇEV-SAĞ Risk Analizi ve İş Sağlığı Uzmanı Ömer Faruk Sağlam tarafından verilirken, eğitime çok sayıda oto tamirci esnafı katıldı.

Oto Tamirciler Odası Başkanı Abdullah Çetin başta olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği eğitimde konuşan, ÇEV-SAĞ Risk Analizi ve İş Sağlığı Uzmanı Ömer Faruk Sağlam, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile her işyerinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile işyeri risk analizine tabi tutulduğunu kaydetti.

Sağlam, bu işlemleri yaptırmayan işletmelere, ilk ay için 3 binTL, takip eden her ay için 4 bin 500 TL para cezası kesileceğini yineledi.

Ömer Faruk Sağlam, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin temel amacını ise şöyle sıraladı: "Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı, başta en temel insan hakkı olan yaşama hakkı olmak üzere; kalite, verimlilik, sürdürülebilirlik, rekabet, prestij ve başarıyı sağlamaktır.

İş ortamında var olan tehlikeleri bertaraf ederek risklerin minimize edilmesiyle çalışanı iş kazalarından ve meslek hastalıklarından korumaktır.

İşletme çalışanlarına genel iş güvenliği kurallarını ve kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek, iş başında kaza yapmadan daha güvenli çalışmaları için bilinçlendirmek. İş kazalarının azaltılması, sağlıklı ve güvenli iş ortamı oluşturulması ve iş güvenliğinin bir kültür olarak aşılanması sürecinde çalışanların bilgi düzeylerini artırmak ve pozitif davranış değişikliğine yol açacak altyapıyı oluşturmaktır.

Üretim güvenliğini temin ederek, zamanın ve kişisel performansın da maksimum verimlilikte kullanılmasını sağlamak, işyerlerinde kullanılan her türlü, gereç ve makine ile bina güvenliğini risk altında tutabilecek diğer unsurların güvenlik denetimini yapabilecek, işçinin v iş ortamının güvenliğinin yanı sıra işyeri çevresinin de güvenli alanlar olarak kalmasını sağlamaktır."

İş Sağlığı Uzmanı Ömer Faruk Sağlam, son olarak işletme sahiplerinin, "Daha zamanı varmış, bu yasa bizi kapsamıyormuş" gibi yanılgılara düşmemelerini tavsiye etti.




Son Güncelleme: 30.06.2013 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165