Tebrikler Mecitözülü gençler

Çorum’un Mecitözü İlçesi Şehit Mahmut Daştan Mesleki Lisesi öğrencileri damperli araçların yaşadığı probleme çözüm üretti. Proje Teknofest finallerine gidiyor.

14 Haziran 2022 Salı 12:54
Tebrikler Mecitözülü gençler

Çorum’un Mecitözü İlçesi Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ŞMD Robotik Takımı, bir yıldan bu yana devam eden çalışmalarının meyvelerini almaya başladı.

DANIŞMANLIĞINI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ ÜSTLENDİ

Danışmanlığını Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Emre Özden’in yaptığı, okul öğrencilerinden Murat Can Çoban ve Emre Güngören’in hazırladığı Damperli Araç Güvenlik Sistemi (DAGS) projesi rakiplerini geride bırakarak, Teknofest Türkiye finallerine Akıllı Ulaşım Yarışması kategorisinde katılma hakkı kazandı.

TEKNOFEST AKILLI UYLAŞIM YARIŞMASINA KATILIYOR

29-31 Temmuz 2022 tarihinde Ordu’da düzenlenecek Teknofest Akıllı Ulaşım Yarışması Türkiye Finallerinde hazırladıkları proje çalışmalarıyla Çorum’u ve Mecitözü’nü temsil edecek olan ŞMD Robotik Takımı, alanında özgün olarak tasarladığı sistemin patent ve marka tescil başvurularını da tamamladı.

DAMPERLİ ARAÇLARIN YAŞADIĞI PROBLEM

Damperli araçların sürüş halinde damperinin açık unutularak üst geçitlere ve köprülere çarpması, güvensiz eğim seviyesinde yük boşaltma esnasında devrilmesi, sürüş halinde devrilmesi veya araçlara fazla yük yüklenmesi sonucu yükseklik sınırının aşılması nedeniyle oluşan kazalara çözüm üreten sistemin, tüm damperli araçlarla uyumlu olabilecek özelliklere sahip olduğu ifade edildi.

 

Son Güncelleme: 14.06.2022 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Helal Olsun 2022-06-14 15:39:16

Bu çalışmaların nihayeti ne olursa olsun. Bir çok öğrenci için motivasyon ve örnek alınacak çalışmalardır. Haberi yapanlara da teşekkürler. Gençlerimizin yolu açık olsun. Onları gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Bunların teşvik edilmesi maddi ve manevi desteklenmesi çok önemli emeği geçenlere teşekkürler