Tepkilerin odağındaki isim konuştu

Tartışmaların odağındaki İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray konuştu.

31 Ekim 2021 Pazar 15:14
Tepkilerin odağındaki isim konuştu

Cumhuriyet Gazetesi’nin  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alarak yaptığı ‘Yine unuttu! Diyanet’in 29 Ekim’inde Atatürk yok’ başlıklı haberini paylaşıp,‘Bu arkadaş nereli? İskilipli mi?’ tweetini atan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, ilçede yayın yapan iki ayrı gazeteciden gelen tepkiler üzerine sözlerini tevil etti. Çıray  “İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir” diyerek, birilerinin İskiliplileri kışkırttığını öne sürdü.

Çıray’ın paylaşımına MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, Atıf Der Başkanı Mustafa Lek ve son olarak AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu yazılı açıklama yaparak karşılık verdi.

Tartışmaların odağındaki isim İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, partisinin Ankara İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen aracılığı ile İskilip Gündem Sahibi Tuncay Mumcu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede yaptığı paylaşımın çarpıtıldığını savunan Çıray, “Elhamdüllillah Müslümanım ve bu nedenle uzun bir süredir yüce dinimizin siyasete alet edilmesinden dolayı derin bir üzüntü içindeyim. Ancak dinimizin kendisini siyasetçilerin istekleri doğrultusunda istismar eden bir Diyanet İşleri Başkanı’na ilk defa şahit oluyorum. Bu ve bunun gibileri yüzünden gençler arasında deizm ve ateizmin yaygınlaştığını görmek beni ayrıca üzüyor” dedi.

Çıray, İskilip Gündem ile yaptığı mülakatta ‘Tweetinizle neyi kastettiniz?’ sorusuna, “Tuncay Bey, bir haberci olarak bana ulaşıp sorduğunuz soru beni memnun etti. Böylece aracılığınızla tertemiz kahraman İskilip halkının, kardeşlerimin kötü niyetlilerce kışkırtılmasını engellemiş olacağız. Elhamdüllillah Müslümanım ve bu nedenle uzun bir süredir yüce dinimizin siyasete alet edilmesinden dolayı derin bir üzüntü içindeyim. Ancak dinimizin kendisini siyasetçilerin istekleri doğrultusunda istismar eden bir Diyanet İşleri Başkanı’na ilk defa şahit oluyorum. Bu ve bunun gibileri yüzünden gençler arasında deizm ve ateizmin yaygınlaştığını görmek beni ayrıca üzüyor. Üstelik Ali Erbaş geçmişte FETÖ’cülerle ilgili olarak şaibeli bir şahsiyettir. Kendisinin doktora tezi jürisinde başta hain 15 Temmuz kalkışmasının en önde geleni Adil Öksüz vardır. Nitekim dün beni arayan bir vatandaşımız, “Aytun Bey, Şimdi cuma namazından çıktım inanın bu kadar mı zor başta gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimiz demek. Bizim dinimiz yüceltiyor ülkesi milleti için hizmet edeni…Diyanetin derdi kutuplaşma mı bizi ayrıştırmak mı istiyor.? Ben de kendisinin milletimize ve dinimize verdiği zarara gönderme yapmak için bir twit attım. Altına da açıklama yaparak, ‘Bazı kendini bilmezler İskiliplileri kışkırtıyorlarmış. O dönemde soyadı yerine lâkap kullanılırdı. Bizim neyi kast ettiğimizi herkes anladı. İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir. Onlardan da aldığım çok sayıda destek mesajı var. Nitekim 545000 kişi mesajımı doğru yorumladı.’ diye yazdım. Başka türlü yorumlamak iyi niyetle bağdaşmaz. Benim dinine diyanetine bağlı İskilipli kardeşlerimden ricam bu şahsa tepki göstererek dinimizin ve dindarların zarar görmelerini birlikte engellememizdir.” şeklinde cevap verdi.

Son Güncelleme: 03.11.2021 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halim 2021-10-31 17:58:58

Ali erbaş ak partiye zarar veriyor. Bunu bilerek yapıyor. Burada fetö taktiği uygulamak sureti ile hükümeti yıpratmaya amaç ediniyor. Maalesef sinsi projesinde de başarılı oluyor. İktidar bir an evvel Ali Erbaş sorununu çözmeli. O yüce makam milletle kavga etmeyecek birisi getirilmeli.
Gelrlim Aytun Çıray meselesine. Aytun Çıray haksızdır. Yaptığı yanlıştır. Özür dilemelidir. Ancak bu konu üzerine mal bul mağribi gibi gitmek te yanlıştır. Toplum zaten gerildiği kadar gerildi. Fazla ksşumaya gerek yok. Zaten Ali Erbaş ta toplum gerilsin. İktidar olsun muhalefet olsun hep hata yapsın birbirlerini yanlış anladın istiyor. Bu mantığın İslam ile hiç bir alakası yoktur. İslam sevgi, kardeşlik ve kucaklaşma dinidir. Sonuçta Ali erbaş bilerek uyguladığı bu tutumlarıyla iktidarı yıpratıyor. Bu taktiği bu necip millet bir yerlerden biliyor.

Avatar
Hekim 2021-10-31 21:14:25

Atıf vatan hainliğinden asıldı.. Belgeleri mevcut yunan askerleri in hilafetin ordusu diyecek kadar alçalmıştır.. Bir çok bildiride imzası vardır.. Şapka kanunu ile alakası yok olayın.. Siyasal islamcı yalanlarına inanmayın, tarih belgeyle olur. Rüyasında şöyle görmüş böyle görmüş masalıyla değil

Avatar
Egitimci denen zübüğe 2021-11-01 12:24:09

Hayirdir Atatürk kelimesinin neresi zoruna gidiyorda kullanmayacakmisiz. Ata 'mi zoruna gidiyor yoksa Türk mü ? Git bi kan tahlili yaptir İskilip li Atif gibi sende de olabilir .

Avatar
Selim 2021-10-31 17:58:24

İP-CHPKK LI VEKİL SİMDİ NE DEMİŞ NE ANLDIK SİMDİ İSKILIPLİ ... DERKEN YANLIŞ ANLAMDIYSAM BEN İSKILIPLİ ATIF EFENDIYİ KASDETTİM DIYOR ÖZÜRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK. ESKİ CHP Lİ YENİ İP LİDEN BAŞKA NE BEĶLENİR Kİ

Avatar
Çorumlu 2021-10-31 18:55:52

Birde mert olun sözunuzun arkasında durun. Dertleri milletin sevdiği kim varsa onlarla. Pkk nin temsilcisi hdp ile ayni safta yürüyen bu dahte milliyetcilerr iskilipte millette dersini verecektir.

Avatar
Hakan 2021-10-31 21:12:45

Çorum suriyelilerle doldu, bu sandıkta gidiyorlar

Avatar
Eğitimci 2021-10-31 19:10:11

Ali erbaş adam gibi adamdır adam olmayan bu çakma vekildir. Gazı diyince içine atatürk girmiyor mu.Artık Atatürkü kullanmayı bırakın.

Avatar
Eğitimci 2021-11-01 07:14:24

Sayın hekim rumuzlu şahıs o birçok belgeden bir tanesini yayınlasanda görsek