Tokat'tan kalkan uçaklar Çorum'da tilkileri aşılayacak

'Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü' projesi çerçevesinde Çorum'da tilkiler havadan aşılanacak.

01 Kasım 2022 Salı 19:20
Tokat'tan kalkan uçaklar Çorum'da tilkileri aşılayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Avrupa Birliği destekli 'Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü' projesi çerçevesinde havadan aşılama uygulaması yapılıyor. Her bir uygulama döneminde 4,5 milyon adet aşılı yem kullanılarak, 225 bin kilometrelik ormanlık ve kırsal alanda havadan aşılama çalışması yapıldı.

Eksi 24 derecede dondurulan yemler her 40 metrede bir uçaklardan doğaya bırakılıyor. Yaklaşık 10 kilometreden yemin kokusunu alan tilkiler, yedikleri yemlerin içinde bulunan kapsüllerdeki aşılar vasıtasıyla oral olarak aşılanmış oluyor.

Anılan proje çerçevesinde 19 Ekim 2022 tarihinde başlanılan kampanya Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Burdur, Muğla, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Ankara, Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Samsun, Konya, Amasya, Bursa, Mersin, Karaman, Niğde ve Antalya olmak üzere toplam 31 ilde gerçekleştirilecek.

Havadan aşılama çalışması 19 Ekim 2022 tarihinde Tokat Havalimanı kullanılarak yapılmaya başlanmış olup, halen Nevşehir Kapadokya Havalimanı kullanılarak havadan aşılama çalışması devam ediyor.


İHA

Son Güncelleme: 01.11.2022 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-11-01 22:10:15

HERKES HAK ETTİĞİNİ YAŞAR . ÇORUM HER SEÇİM HÜKÜMET'E %50 VE ÜZERİ OY VERMEYE DEVAM ETSİN, HÜKÜMET HAVALİMANI VE DEMİRYOLUNU KOMŞU İLLERE YAPSIN. NASIL OLSA ÇORUM HER SEÇİM ÇANTA DA KEKLİK. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Bayat Gedigi 2022-11-01 22:33:26

Ne havaalani adam Bayat gediğine 1 km asfalt dokturmekten aciz. Her 3-4 haftada bir birileri gidip Bayat gediginde poz verip açıklama yapıyor .olan milli servete oluyor. Arabaların çıkaranları gevşemiş. Şimdi de sıkıştırılan kuşların arasından fırlayan taşlar arabaların canlarının kırıyor.

Avatar
Abdullah 2022-11-01 19:53:50

Bu Tokat’ta tali 2. Havaalanı . Bir de böyle haber yapmayın . Vatandaş Çorum a havaalanı ve trenyolu yapmayan beceriksizlere yükleniyor.