TOKİ'den Çorum'a büyük fırsat

TOKİ düzenlendiği açık artırma ile yatırım yapmak isteyenler için vadeli, KDV’den muaf olan konut üreticisine yatırım fırsatı sunuyor.

20 Haziran 2022 Pazartesi 14:08

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), düzenlendiği açık artırma ile yatırım yapmak isteyenler için vadeli, KDV’den muaf olan konut üreticisine 10 bin konutluk yatırım fırsatı sunuyor. Oldukça ekonomik olduğu belirtilen arsaların; hem ev yapımına hem toplu konuta hem de sanayi yatırımları için uygun olduğu aktarıldı.

Bugünlerde yaşanan konut fiyatlarındaki fahiş artış sonrası hem kiracıların hem de ev satın almak isteyenlerin yaşadıkları zorlukların önüne geçmek isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, oldukça önemli bir adım atarak vatandaşa hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sunuyor.

29-30 Haziran’da gerçekleşecek olan satışlarda ÜFE oranı altı aylık dönem için en fazla yüzde 12,5 oranında uygulanacak. Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen açık artırma Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi, İstanbul’da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Açık artırmaya çevrimiçi olarak da katılmak mümkün.

27 İL 349 MUHTELİF ARSA

Açık artırmada; İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Antalya, Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Uşak'taki arsalar 29 Haziran'da; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Elazığ, Afyonkarahisar, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Samsun, Kars, Hakkari illerindeki muhtelif arsalar ise 30 Haziran'da satışa sunulacak.

KONUT SAYISI AZLIĞI FİYATI ETKİLİYOR

Konuyu değerlendiren Yusuf Ziya Ardınç, “25 yıldır konut sektöründe, üretim ve satış pozisyonundayım. Şu anda bizim gibi üreticilerin yaşadığı arsa temini ve konut sayısı sorununu biz de yaşıyoruz. Bu sorunun giderilmesi ile ilgili yaptığımız araştırmalarda 29-30 Haziran’da TOKİ’nin Türkiye genelinde 10 bin konutluk arsa satış ihalesi açacağını öğrendik. Biz de ekibimiz ile araştırmalarımız ile bu projelerde yer almak istiyoruz. Konut sayısı azlığı fiyatları çok engelliyor ve çok dengesizleştiriyor. Bunun piyasaya daha akıcı hale gelmesi için bireysel alıcılar ve toplu üreticiler için büyük fırsat doğuracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
İzin günlerinde gezmeye çıkan ve yıllardır hayalleri kendi arsaları üzerine evlerini inşa etmek olan Cemil Can ve Burçak çifti ise TOKİ tarafından 29-30 Haziran’da düzenlenecek müzayedeye katılarak istedikleri arsayı alacaklarını dile getirdi. Müzayedede projelerine uygun bir arsa almayı planladıklarını aktaran çift, “TOKİ’nin projelerine denk geldik. Bizim inşa etmek istediğimiz evin arsa tipleri tam orada. Eşimle beraber araştırıp karar verdik” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 20.06.2022 23:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2022-06-20 14:39:09

Çorumdaki arsaları satıp aldıkları paraları yozgata harcarlar

Avatar
ben bu işi anlamadım 2022-06-21 12:07:53

ya arkadaş bunu şimdi biz kişisel olarak alabilecek miyiz ? yada müteahhti mi alacak ? ne saçma haber olmuş. poz vermiş iki kişi nedir ne değildir ? çok saçma

Avatar
çorum 2022-06-21 13:52:56

Memlekette sanki arsa yok, kremit yok çimento yok demir yokta ev fiyatları1 milyon olmuş. Ne hale geldik. Ülkede barınma sıkıntısı ve açlık sıkıntısı olmaması gerekir. Bu durumlar düşündürücü.

Misafir Avatar
cafer 2022-06-21 14:21:43 @çorum

herşey var ama .insanlık yok.Allah korkusu yok.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bunasılhaber 2022-06-20 15:18:49

Cemil Can kim, Burçak kim, Yusuf Ziya Ardınç kim,

Avatar
Muttalip METİN 2022-06-23 07:00:00

TOKİ şimdi mutayide ucuz arsa verecek mutayidde arsayı ucuz aldım evi ucuz satayım diyecek olan devletin (vatandaşın) parasına olacak sayın yöneticilerimiz unutmayın bugünün yarını da var biz sizi haklarımızı korumanız için vekil seçtik haklarımızı ona buna yedirin diye değil sırat köprüsünde ihtiyaç olacak

Avatar
Filiz 2022-06-23 09:12:51

İnsanlar zaten zor durumda ev fiyatları kira olsun satın alma olsun almış başını gidiyor buna dur diyen yok herkes kendi çıkarı için uğraşıyor empati yapın birazda

Avatar
Hilmi 2022-06-24 20:29:39

Milli Emlak'ın ihaleden haberi yok, arsa kime, ne kadar m2, ada ve parsel nedir? Daha açık be şeffaf bir bilgilendirme yapılmalı?